Pentru bugetul Sucevei

Naveta cadrelor didactice este mai costisitoare, chiar dacă orele se ţin online

>Pentru perioada septembrie-decembrie unităţile de învăţământ din reşedinţa de judeţ au cerut 100.485 de lei, faţă de 88.327 de lei în intervalul similar din anul trecut

 Consiliul Local al municipiului Suceava va aproba, în şedinţa ordinară a lunii noiembrie, un proiect de hotărâre privind decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat. Este vorba despre personalul care nu deţine locuinţă pe teritoriul municipiului, demersul având în vedere intervalul septembrie-decembrie 2020.

Conform proiectului de hotărâre, totalul solicitat de conducerile grădiniţelor, şcolilor primare, şcolilor gimnaziale, liceelor, colegiilor şi unităţilor postliceale este de 100.485 de lei. De remarcat este că, în ciuda faptului că orele s-au mutat online, fondurile necesare sunt în creştere. Astfel, în aceeaşi perioada a anului trecut, la un număr egal de unităţi din învăţământul preuniversitar sucevean, suma aprobată, în baza solicitărilor venite la Primărie, a fost de 88.327 de lei. Cereri au fost înaintate de consiliile de administraţie din 25 de unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, decontate fiind, conform prevederilor legale, cheltuielile pentru abonamente, carburanţi sau pentru folosirea mijloacelor de transport.

În conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, personalul didactic din unităţile de învăţământ de stat, care nu dispune de o locuinţă în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea profesională, beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport la, şi de la locul de muncă, între localitatea de reşedinţă şi sediul unităţii de învăţământ. Finanţarea respectivelor cheltuieli este prevăzută în bugetele unităţilor şcolare aflate în această situaţie. Aprobarea drepturile băneşti aferente personalului didactic care solicită cheltuieli de deplasare revine consiliului local, în urma unei propuneri înaintate de consiliul de administraţie al şcolii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI