De la Consiliul Judeţean

Fonduri pentru Spitalul Suceava

> Acestea sunt necesare pentru dotări la Laboratorul de Medicină Nucleară şi la Secţia ATI, fiind vorba şi despre sporuri pentru personalul UPU şi ATI

 Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va primi un nou sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean Suceava pentru lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat preşedintele CJ, Gheorghe Flutur.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, în prima şedinţă a CJ Suceava se va propune aprobarea suplimentării cu suma de 215.806 lei a transferurilor de capital destinate Spitalului Judeţean.

Flutur a explicat că suma va fi folosită pentru achiziţionarea de dotări pentru Laboratorul de Medicină Nucleară – cinci coşuri ecranate cu plumb pentru deşeuri radioactive, două panouri mobile de radioprotecţie şi un bloc de fierbere pentru substanţe radioactive. La acestea se adaugă două pompe de nutriţie şi două pompe de perfuzie rapidă pentru Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, dispozitive pentru prepararea radiofarmaceuticelor, dar şi un program antivirus pentru asigurarea securităţii informaţiilor la nivelul spitalului.

Sprijin financiar pentru cei din prima linie

În documentaţia înaintată de Spitalul Judeţean este menţionată şi aprobarea acordării de sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase pentru personalul medical de la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava.

„Este vorba despre un sprijin financiar pentru cei care se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus. Iar creşterea de sporturi este cuprinsă între 50- 55% şi 85%” a declarat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a menţionat că de aceste sporuri vor beneficia medicii, asistenţii şi infirmierii de la secţia ATI şi unitatea de primire a urgenţelor. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: