PSD Suceava 2020

Arte marţiale

Sucevenii de la clubul „He Pai” au cucerit un coş de medalii la Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru copii (4-12 ani)

Vo Su Ovidiu Zegrea

Ramura de arte marţiale care a prins cel mai bine la Suceava şi are o tradiţie de decenii este Qwan Ki Do. Clubul sucevean „He Pai” are o mulţime de sportivi şi o listă lungă de medalii obţinute în competiţiile interne şi internaţionale.

Anul 2020 a fost unul foarte complicat pentru sporturile de contact, din cauza pandemiei cu coronavirus, şi iubitorii artelor marţiale au trebuit să fie inventivi pentru a organiza competiţii. Din start, întrecerile de lupte, kumite, au fost imposibil de realizat, aşa că, în aceste condiţii, diriguitorii federaţiei de specialitate au hotărât să „migreze” în online, Campionatul Naţional de tehnică, kata. Întrecerea, thao-quyen, adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani, a adunat numeroşi sportivi de la cluburile de profil din ţară. La Suceava, într-o sală din cadrul Casei de Cultură, s-au adunat 66 de sportivi care şi-au demonstrat măiestria într-o întrecere desfăşurată online, care a fost urmărită şi notată de o comisie de arbitri de la Iaşi.

„Acest campionat a fost foarte util pentru sportivii noştri care, după o perioadă foarte complicată din cauza pandemiei cu coronavirus, în care s-au pregătit în particular, au avut şansa să-şi dovedească talentul, chiar şi online. Sportivii clubului «He Pai» au fost din nou, foarte bine pregătiţi în probele de tehnică, thao-quyen, şi au obţinut la final 12 medalii de aur, 14 de argint şi 20 de bronz. Nu-i menţionăm pe toţi acum, dar îi felicităm şi le dorim succes şi la următoarele campionate naţionale de juniori şi seniori, care vor fi peste două săptămâni şi în care, pe lângă proba de măiestrie şi tehnică, participanţii vor avea de pregătit şi tehnică cu arme tradiţionale”, a declarat Vo Su Ovidiu Zegrea.

Lista câştigătorilor acestei competiţii, precum şi imagini de la desfăşurarea campionatului pot fi accesate pe https://www.facebook.com/qwankidoro/.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: