În weekend

Poliţiştii au stopat mai multe petreceri private care se desfăşurau cu încălcarea normelor legale

Poliţiştii suceveni au stopat, în weekend, mai multe petreceri private desfăşurate în judeţ şi au aplicat sute de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Poliţia Judeţeană Suceava a transmis că, având în vedere situaţia epidemiologică actuală, poliţiştii, împreună cu ceilalţi lucrători din cadrul instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne, dar şi în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat în weekend activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de SARS-Cov-2.

Au fost suplimentate patrulele în teren, iar unităţile economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private au fost controlate după ce, în prealabil, administratorii acestora au fost instruiţi cu privire la respectarea cadrului legal.

Ca urmare a acestor activităţi, au fost stopate mai multe evenimente private care se desfăşurau cu încălcarea normelor legale şi au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale.

Doar în acest weekend au fost verificate 273 de societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, obiective şi locaţii, cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

Totodată, au fost verificate 2055 persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. Au fost controlate şi peste 70 de mijloace de transport.

Poliţiştii au aplicat 303 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 55 din 2020, în valoare de 24.681 lei.

Totodată, au fost desfăşurate la nivelul judeţului peste 20 de acţiuni punctuale în pieţe, târguri şi zone aglomerate.

Între evenimentele stopate s-au numărat o cumetrie din Putna şi o petrecere în Dorna Candrenilor.

30 de persoane sancţionate contravenţional la o cumetrie organizată la Gura Putnei

Sâmbătă, la ora 19.40, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, în colaborare cu lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi au identificat pe raza comunei Putna, sat Gura Putnei, un eveniment organizat (o cumetrie) la sala unei societăţi comerciale.

Poliţiştii au intervenit în vederea întreruperii evenimentului, procedându-se la legitimarea tuturor persoanelor participante. Au fost identificate 30 de persoane.

În acest caz s-au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale celor prezenţi la eveniment, iar organizatorului i-a fost aplicată separat o sancţiune în valoare de 2500 lei, conform Legii 55/2020. Evenimentul a fost întrerupt, iar agenţii de poliţie au rămas la faţa locului până când toţi petrecăreţii au plecat.

Petrecere privată oprită la Poiana Negri

Având în vedere planul de acţiune al Poliţiei Municipiului Vatra Dornei privind modul de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov-2, împreună cu reprezentanţi din cadrul DSP Suceava, au fost efectuate verificări la unităţile de cazare de pe raza comunei Dorna Candrenilor.

Cu ocazia controlului efectuat la o pensiune situată pe raza comunei Dorna Candrenilor, sat Poiana Negrii, s-a stabilit că în incinta pensiunii se aflau 20 de persoane (14 adulţi şi 6 copii), care au organizat o petrecere privată.

Administratorul pensiunii a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, conform Legii 55/2020 – art.65, lit. h. şi s-a procedat la oprirea evenimentului.

Sâmbătă, între orele 8 şi 12, s-a organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Suceava, a oraşului Siret şi la târgul auto din Cumpărătura, pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, fiind verificate 12 societăţi comerciale şi legitimate peste 100 de persoane.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.500 lei, dintre care 10, în valoare totală de 2.500 lei, la Legea 55/2020, şi un avertisment la Legea 12/1990.

„Poliţiştii recomandă încă o dată să evitaţi aglomerările de persoane şi să vă protejaţi pe dumneavoastră şi pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci ca toţi să conştientizeze că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante. Mulţumim tuturor celor care au înţeles că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă” a transmis Poliţia Judeţeană Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: