PSD Suceava 2020

Un bărbat de 89 ani a rătăcit o noapte printr-o pădure din zona Suceviţa, cu o mână fracturată

Un bătrân din Suceviţa, care a plecat luni seara, săptămâna trecută, la cules de ciuperci într-o pădure din zona comunei Suceviţa, a fost găsit marţi dimineaţa, la 3 km de locuinţă.

Dispariţia bărbatului a fost sesizată de soţia sa, care a spus că soţul a plecat în jurul orei 16, menţionând că se duce până la marginea pădurii. Apoi, femeia s-a ocupat cu activităţi gospodăreşti şi a observat lipsa soţului în jurul orei 21, adică pe timp de noapte, situaţie ce a îngreunat căutările.

Astfel, căutările au fost reluate marţi dimineaţa, iar echipa de căutare l-a găsit pe bărbat în jurul orei 10.30, la o distanţă de circa 3 km de locuinţa sa.

Bătrânul era epuizat, avea o mână fracturată şi dureri în zona pieptului. El a declarat că s-a deplasat în pădurea din vecinătatea locuinţei pentru a culege ciuperci, însă s-a îndepărtat de traseul cunoscut şi s-a rătăcit. Mai mult decât atât, la un moment dat, el a alunecat şi căzut, fracturându-şi mâna stângă. Din cauza aceasta, bătrânul nu s-a mai putut deplasa şi a dormit în pădure.

Din cauză că bătrânul nu putea merge, după ce a fost găsit, el a fost transportat cu o targă din pădure până la drum, pe o distanţă de circa un kilometru, după care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi.

Bărbatul a fost căutat de 30 de persoane: poliţişti de la Poliţia Rădăuţi, Poliţia Rurală Marginea, Poliţia de Frontieră Suceava, personal militar de la ISU Suceava, Jandarmeria Rădăuţi, dar şi personalul silvic de la Ocolul Silvic Marginea şi Ocolul Silvic Bucovina, sub coordonarea directă a şefului Poliţiei Rădăuţi.

Intervenţia a fost îngreunată şi de faptul că bătrânul are deficienţe de auz şi vedere, iar căutările au fost efectuate într-o zonă forestieră cu vegetaţie densă, necunoscându-se cu exactitate traseul parcurs de bărbat.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea „vătămare corporală din culpă”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: