PSD Suceava 2020

Tabloul guvernării liberale

În noiembrie se împlineşte un an de când PNL-ul se află la guvernare. Care sunt realizările guvernului Orban în acest timp, în afară de împrumuturile de peste 10 miliarde de euro pe care le-a contractat, împrumuturi care nu se văd nici în nivelul de trai, nici în infrastructură, nici în economie, nici în lupta împotriva epidemiei de Covid-19? Şi trebuie să ţinem cont că aceste împrumuturi erau contabilizate pe la jumătatea anului, iar acum nimeni nu mai ştie la ce sumă s-a ajuns din cauza lipsei de transparenţă pe care actualul guvern o are în relaţia cu cetăţenii.

Pentru a avea o imagine cât mai exactă a ceea ce înseamnă guvernarea liberală pentru ţara noastră, respectivele împrumuturi trebuie completate şi cu alte date care demonstrează dezastrul economic în care ne aflăm. Astfel, trebuie să spunem că, în primele opt luni ale anului 2020, producţia industrială s-a contractat cu 13,7% faţă de perioada similară a anului trecut, înregistrând o pierdere de circa 5,7 miliarde euro. Comerţul cu autovehicule şi motociclete şi serviciile de piaţă prestate în special populaţiei (serviciile care se adresează consumului final) au o contracţie de peste 34% în primele opt luni ale acestui an, nivelul cifrei de afaceri ajungând la indicatorii din ianuarie 2015. În acelaşi timp, sectorul HoReCa înregistrează o pierdere de peste un miliard de euro până la acest moment, ca să nu mai vorbim despre scăderea puterii de cumpărare din cauza creşterii inflaţiei şi nu în ultimul rând din cauza refuzului guvernului liberal de a creşte salariile profesorilor, alocaţiile şi pensiile, conform legii. Şi nu trebuie să uităm că, atunci când a fost vorba de creşterea cu 40% a punctului de pensie, aceştia au mărit-o cu numai 14%, invocând faptul că nu sunt bani. Ca să fie bani, trebuia să nu-i fure, aşa cum a dovedit raportul Curţii de Conturi că au făcut cu banii publici în perioada stării de urgenţă, când au sifonat miliarde de lei prin achiziţii făcute la suprapreţ.

Acesta este tabloul guvernării liberale. O guvernare care se axează pe interesele de grup, care deserveşte clienţii de partid şi care sacrifică România pentru a-şi atinge propriile scopuri. Ba mai mult, pentru că justiţia li se opune, merg până acolo încât atacă chiar şi Curtea Constituţională a României, călcând în picioare Constituţia şi legile ţării.

De asemenea, constatăm că odată cu încheierea campaniei electorale pentru alegerile locale, s-a terminat şi cu proiectele de autostradă, cu rutele ocolitoare, cu „marile proiecte”, cu aeroporturile, spitalele etc., iar numele Moldovei în ceea ce priveşte investiţiile viitoare a dispărut din vocabularul oficialilor. La fel au dispărut şi asfaltările făcute peste noapte, proiectele de alimentare cu gaz, apă, canalizare anunţate cu mare vâlvă etc. …

Şi iată că la aproape un an de când au preluat guvernarea, liberalii nu numai că nu se pot lăuda cu nimic, dar nici măcar la nivelul judeţului Suceava nu reuşesc să taie panglica unui proiect care să fie realizat cap-coadă de dânşii. Căci cu proiecte gândite, finanţate şi implementate de guvernarea PSD s-au tot lăudat întreaga campania electorală…

Senator IOAN STAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: