După generalizarea transportului electric

Salarii mărite pentru şoferii de pe autobuzele TPL

Conductorii auto ai societăţii de Transport Public Local Suceava ar putea primi salarii majorate. Primarul Ion Lungu informează că o creştere a acestora este posibilă după generalizarea transportului electric şi va avea loc pe seama scăderii costurilor cu combustibilii. Potrivit edilului-şef, în cheltuielile totale ale TPL, cele cu combustibilul au o pondere de aproximativ 40%, urmând ca, potrivit noii strategii de transport electric, partea respectivă de costuri să se diminueze de circa 7 ori. De asemenea, o sursă poate fi eliminarea cheltuielilor de mentenanţă timp de 5 ani, perioadă în care noile de mijloace de transport sunt în garanţie sau nu vor necesita reparaţii.

„Există o şansă foarte bună ca salariile de la TPL să se mărească. Odată cu sosirea noilor autobuze se va face economie la carburanţi şi vom avea această posibilitate” a precizat primarul. El este recunoscător şoferilor de la TPL, care „au făcut o adevărată performanţă”, în condiţiile în care autobuzele clasice Irisbus-Iveco au ieşit din perioada de exploatare normată încă din anul 2014. Aduse în 2006, unele dintre ele au la bord şi peste un milion de kilometri, mai mult decât dublul normei care impunea tragerea pe dreapta.

Lungu a recunoscut că salariile sunt mici, dar nu neapărat din vina Primăriei, ci din cauza unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului. Actul normativ limita creşterile salariale la societăţile de stat care dădeau salarii „şi de sute de milioane de lei”, pe lista cu prinsă fiind prinsă, „din greşeală”, şi TPL. „Datorită acestor lucruri, sunt alături de cei de la TPL şi voi face tot posibilul să crească salariile” a explicat primarul Ion Lungu.

Reamintim că, în urma discuţiilor purtate cu sindicalişti, salariaţii neafiliaţi, conducerea TPL şi reprezentanţii Consiliului Local în CA de la TPL s-a convenit asupra unei creşteri de 10% aplicabile din 1 martie, deliberativul municipal aprobând-o în şedinţa ordinară de pe 27 februarie. La data respectivă, primarul nu excludea ca angajaţii societăţii de transport local să aibă parte de încă o majorare de 15%, însă după ce în municipiu vor începe să circule noile autobuze electrice. La acel moment, salariul mediu brut pe societate era de 2.400 de lei pe lună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: