Prinde contur noul terminal al Aeroportului Suceava

> După ce acesta va fi dat în folosinţă, se vor putea procesa aproximativ 300 de pasageri pe oră

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, pe Aeroportul Suceava, că prinde contur terminalul al doilea, care va permite dublarea numărului de pasageri procesaţi.

Gheorghe Flutur a subliniat că noul terminal este un pas spre confort şi civilizaţie pentru cei care vor să zboare de pe aeroportul Suceava.

„Prinde contur noul terminal, construcţie făcută din banii Consiliului Judeţean Suceava, de 3,3 milioane de euro” a spus Flutur.

El a arătat că se extinde suprafaţa construită a aerogării cu 1400 mp.

Flutur a spus că pentru plecări externe este rezervat un spaţiu de 365 mp, cu condiţii civilizate. Totodată, este amenajat un spaţiu de circa 1000 de mp pentru sosiri.

El a explicat că noul circuit la sosiri va fi pe la parter şi se va urca pe scări sau cu liftul pentru a se va ajunge în zona în care se fac verificările privind documentele.

„Mai este puţin până la finalizarea acestui nou terminal” a spus Flutur.

El a menţionat că se vor putea procesa circa 300 de pasageri pe oră, dublându-se capacitatea actuală.

„Cele două terminale vor avea o capacitate de procesare a circa 650.000 de pasageri anual” a declarat Flutur.

El a mai spus că actualul terminal va fi folosit pentru sosiri şi plecări în curse interne, dar că va fi folosit şi pentru plecări în curse internaţionale, urmând a fi reamenajat pentru a se creşte capacitatea de procesare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: