Pătrăuţi

Un cuplu este cercetat penal după ce ar fi furat patru arbori de pe raza ocolului silvic

Două persoane din comuna Pătrăuţi, soţ şi soţie, ar fi scos din rădăcini şi furat arbori pe raza unei păduri din localitatea menţionată. Cel puţin aşa susţine pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi, care a sesizat marţi Poliţia.

La locul indicat de pădurar, a fost identificat un trunchi de carpen, având lungimea de 1,70 m, scos din rădăcini, la capătul superior fiind cioplit, posibil cu un topor, restul materialului lemnos fiind sustras.

Apoi, la aproximativ 300 de metri faţă de primul arbore, a fost identificat locul unde a fost un stejar, solul fiind răvăşit, existând urmă de rădăcină. Arborele ar fi fost scos prin tehnica căzănitului şi sustras.

La 100 de metri, au fost identificate două cioate de carpen, arborii fiind de asemenea scoşi din rădăcină prin metoda căzănitului şi sustraşi.

Ulterior, poliţiştii au stabilit că autorii tăierii ilegale şi sustragerii de arbori ar fi un bărbat în vârstă de 48 ani şi soţia sa, de 42 ani, cu domiciliul în Pătrăuţi.

Potrivit pădurarului, cantitatea de material lemnos sustrasă ar fi de aproximativ 1,2 mc. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor „tăiere ilegală de arbori” şi „furt de arbori”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: