La Fălticeni, spectacole de teatru în fiecare weekend

Asociaţia „Fălticeni Cultural” a reluat seria de spectacole oferite publicului din urbea de pe Şomuz, după redeschiderea sălilor de spectacole, cu două mai noi producţii.

În colaborare cu fosta lor colegă, actriţa Ana Maria Fasolă, acum în postura de regizor, tinerii din Fălticeni au pus în scenă piesa de teatru „Flecărelile femeilor”, o adaptare după o piesă de teatru de Carlo Goldoni din 1750. Joi, 10 septembrie, la sala „Draga Olteanu Matei” din Fălticeni, a avut loc avanpremiera pentru părinţii, bunicii şi prietenii tinerilor actori, iar vineri, 11 septembrie şi sâmbătă, 12 septembrie, piesa de teatru s-a jucat pentru public. Din distribuţia noului spectacol fac parte: Teodor Suditu, Ştefania Cornea, Alex Tomegea, Beatrice Lazăr, Roberta Roman, Livia Stanciuc, Delia Tanasă, Nicola Pînzariu, Denis Triş, Claudiu Răileanu, Andrei Sava, Daria Constantin, Viviana Lupu şi Bianca Alexandru. Sonorizarea şi luminile sunt asigurate de Robert Andruşcă, iar concepţia afişului aparţine lui Răzvan Conţu, şi el fost component al trupei de teatru.

Au fost necesare mai multe zile în care cele două spectacole să fie prezentate publicului pentru că în Sala „Draga Olteanu Matei” accesul spectatorilor se face doar în baza rezervărilor, locurile fiind limitate pentru a se respecta distanţarea fizică. Trupa de teatru „Birlic” pregăteşte şi alte spectacole, în colaborare cu Ana Maria Fasolă, dar şi cu alţi regizori consacraţi cu care colaborează.

Pe 5 şi 6 septembrie, tot la sala „Draga Olteanu Matei”, a avut loc o altă premieră, cea a comediei „Femei”, o adaptare după John Shanley. Spectacolul „Femei”, prezentat în premieră la Fălticeni, le are în distribuţie pe actriţele Ana Maria Fasolă, Andreea Nechita (foste componente ale Trupei de teatru „Birlic”) şi Nicola Zaharia, tinere care au studiat sau studiază actoria în cadrul Facultăţii Artele Spectacolului – Actorie din cadrul Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi. Regia îi aparţine Anei Maria Fasolă, prima reprezentaţie având loc sâmbătă, 5 septembrie, acesta fiind primul spectacol, în interior, organizat de Asociaţia „Fălticeni Cultural” după redeschiderea sălilor de spectacole. Duminică, 13 septembrie, spectacolul a fost reluat la cererea publicului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: