Varianta temporară a rutei alternative Suceava – Botoşani va fi funcţională din 15 septembrie

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat recent, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că ruta alternativă Suceava – Botoşani, pe care a iniţiat-o, începe să prindă contur, şi că în 15 septembrie ar urma să fie dată în funcţiune o variantă temporară, în condiţiile în care pe strada Apeductului urmează să fie reamenajat un podeţ pentru care a fost deja făcută licitaţia şi se lucrează la proiectare.

Primarul a arătat că se vorbeşte de mult despre această investiţie, iar în 15 septembrie se va da în funcţiune un tronson, până la strada Mirăuţi, pentru traficul uşor.

El a menţionat că această rută alternativă Suceava – Botoşani are o lungime de aproximativ 4 km şi cuprinde trei investiţii majore, respectiv Podul Unirii peste râul Suceava, care este finalizat, cele două tronsoane de pe strada Apeductului, cu un pod care este licitat şi e la faza de proiectare, şi drumul care face legătura cu Podul Unirii dinspre Mirăuţi, care va fi deschis circulaţiei în 15 septembrie ca o variantă temporară.

Primarul a subliniat că sunt mai multe variante de mers către Botoşani, dar că, în principal, acest drum va ieşi în DN 29 la fosta Avicola şi va trece pe lângă Termica şi că a fost obţinut şi avizul CFR pentru traversarea căii ferate.

În ceea ce priveşte Podul Unirii, Ion Lungu a spus că a fost făcut în termen record, de patru luni, lucrarea trecând şi testul inundaţiilor din această vară, şi a subliniat că soluţia a fost ca să fie atribuite proiectarea şi execuţia lucrării astfel încât să nu mai existe neînţelegeri între proiectant şi constructor.

Întreaga investiţie costă circa 8 milioane de euro, din care jumătate o reprezintă podul şi drumul de 1,8 km de la intersecţia străzii Apeductului cu Calea Unirii până la pod.

„Eu cred că ceea ce se întâmplă aici are viziune. Să nu uităm că am promovat două rute ocolitoare şi o rută alternativă” a declarat primarul, care a amintit că şi ruta ocolitoare 1 a fost aprobată în 2006.

El a spus că la fel a făcut şi proiectul pentru varianta de ocolire 2 de la DN 2 Cumpărătura – Tişăuţi – Salcea, aceasta fiind anexă la drumul rapid cu profil de autostradă Siret – Suceava – Bucureşti.

Ion Lungu a subliniat că ruta alternativă va avea rolul de a fluidiza traficul în municipiu, pentru că va fi încă un drum spre zona comercială a oraşului, spre Botoşani şi zonele adiacente, dar şi pentru cei care vor să ocolească zona comercială şi să ajungă în Burdujeni.

Primarul a estimat că minim 20% din trafic va fi preluat de această rută alternativă.

Ion Lungu a mai menţionat că ruta alternativă va fi parcursă în circa 10 minute. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: