Şcolile din 95 de localităţi ale judeţului propun aplicarea scenariului verde

> 19 localităţi optează pentru scenariul galben > Decizia finală va fi luată în 10 septembrie

Prefectura Suceava a informat că, la 7 septembrie, a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia a fost analizată pregătirea şcolilor din judeţ pentru noul an şcolar.

S-a pus accent pe particularităţile epidemiologice din ultimele 14 zile ale fiecărei şcoli din judeţ în parte, precum şi pe analiza privind concordanţa scenariilor propuse de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ cu criteriile epidemiologice clar stabilite de autorităţile centrale.

Pentru majoritatea şcolilor din judeţ se propune scenariu verde, cu participarea tuturor elevilor la ore.

Cel mai important subiect al şedinţei a fost prezentat de inspectorul şcolar general Grigore Bocanci. El a prezentat analiza fundamentată pe situaţia epidemiologică actualizată la nivelul fiecărei localităţi din judeţ transmisă de DSP Suceava.

Astfel, unităţile de învăţământ din 95 de localităţi propun aplicarea scenariului verde de funcţionare, iar unităţile de învăţământ din 19 localităţi din judeţ au înaintat propuneri de a funcţiona în scenariul galben.

Grigore Bocanci a precizat că toate scenariile transmise de unităţile de învăţământ vor fi verificate şi validate până la data de 10 septembrie, când va fi adoptată hotărârea CJSU Suceava în acest sens.

În acest context, prefectul judeţului a subliniat importanţa organizării festivităţilor pentru începerea anului şcolar cu respectarea prevederilor legale privind numărul de participanţi şi a măsurilor sanitare preventive.

De menţionat că Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava situaţia epidemiologică la nivel judeţean, care, la rândul său, a retransmis-o conducerilor unităţilor şcolare, pentru a adopta în baza criteriului epidemiologic unul din cele trei scenarii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: