Pelerinajul în grupuri de la Hagigadar s-a anulat

> Vor fi oficiate doar slujbele religioase, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară

 Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România, citat de Araratonline, a informat, într-un comunicat, că, din cauza pandemiei de Covid-19, în acest an nu va mai fi organizat pelerinajul de la Hagigadar în grupuri, urmând să fie oficiate doar slujbele religioase, cu respectarea măsurilor sanitare specifice.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, 15 august a.c., începând cu ora 18, la Biserica „Sf. Cruce” din Suceava va fi oficiată slujba Vecerniei, sub proţia PS episcop Datev Hagopian.

Slujba arhierească de Liturghie va fi oficiată duminică, 16 august, de la ora 10, de PS episcop Datev Hagopian, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. În cursul zilei de luni, începând cu ora 10, la Mănăstirea Zamca, PS episcop Datev Hagopian va oficia slujba de pomenire a morţilor, în coslujire cu preoţii eparhiei.

 Fără „urechiuşe”, fără masă de hram

Sursa citată menţionează că în acest an nu se vor mai pregăti sâmbătă seara tradiţionalele „urechiuşe” şi nici nu va mai fi organizată masa de hram de după slujba arhierească de duminică.

„Îndemnăm credincioşii care vor participa pe propria răspundere la programul liturgic să respecte cu stricteţe măsurile impuse de autorităţi. Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca rugăciunile noastre să fie ascultate şi împlinite, pentru a reveni la normalitate şi să ne bucurăm de cele mai importante daruri: viaţa şi sănătatea” se mai precizează în comunicatul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: