Gheorghe Flutur afirmă:

Vreau să continui marile proiecte care vor contura Suceava europeană

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că doreşte să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru a implementa marile proiecte care vor contura Suceava europeană.

El a spus că deşi este atacat de opoziţie, în acest mandat a avut foarte multe realizări.

Flutur a explicat că marile proiecte înseamnă implementarea proiectului de apă şi canalizare care se adresează unui număr de 225.000 de suceveni şi pe care l-a deblocat în luna decembrie, după ce a fost ţinut ani de zile în sertarele Rovanei Plumb, şi că este un proiect aşteptat de suceveni, iar acum se derulează 25 de licitaţii pentru punerea în aplicare.

El a mai declarat că a început şi construcţia magistralei de gaz natural de la Pojorâta la Vatra Dornei, proiect care a fost tărăgănat de PSD, amintind că liderii PSD aveau întâlniri de vineri până luni la Suceviţa şi tot anunţau că de luni începe construcţia de gaz natural, dar că până când nu a venit guvernul PNL, acest lucru nu s-a întâmplat.

Prin acest program, în judeţul Suceava, ar urma să se dubleze numărul beneficiarilor de gaz natural

Flutur a mai spus că acum există şi proiectul major pentru care Guvernul alocă un miliard de euro pentru extinderea distribuţiei gazelor naturale în localităţi şi că el îşi propune ca prin acest program în judeţul Suceava să fie dublat numărul beneficiarilor de gaz natural.

Un alt proiect este cel al Staţiunii turistice Bucovina

Gheorghe Flutur a mai declarat că un alt proiect important este cel al Staţiunii turistice Bucovina şi că a discutat cu ministrul Fondurilor Europene pentru a se asigura o finanţare europeană de circa 100 de milioane de euro pentru investiţii în infrastructura turistică a judeţului Suceava, iar un punct important va fi punerea în circulaţie a unui tren pe ruta Suceava-Vatra Dornei cu plecare din oră în oră sau amenajarea Taberei internaţionale pentru sport şi tineret de la Bucşoaia.

„Acesta să fie pasul spre civilizaţie. Sunt mari proiecte” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a subliniat că mandatul următor va fi mandatul în care Suceava europeană va prinde contur.

„Chiar şi în criză, în pandemie, dacă suntem deştepţi trebuie să profităm. Aşa cum alte ţări în criză au profitat. Investiţii masive în turism, investiţii în infrastructură. Ce aşteaptă oamenii de la mine? Apă-canal, gaze naturale, să mai fac drumurile care mai sunt de făcut şi să mai deschid nişte trasee” a menţionat Flutur.

El a arătat că acestea nu sunt doar proiecte pe care şi le doreşte, ci sunt deja proiecte care vor fi realizate.

„Noi avem proiecte europene pentru următorul mandat. Dacă nu o să fac faţă, o să trebuiască să lucrez şi sâmbăta şi duminica” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: