Nevăzători în faţa tablei de şah

La 31 iulie 2020, Filiala Judeţeană a Nevăzătorilor Suceava a organizat pentru nevăzătorii din judeţul Suceava campionatul de şah rezervat acestei categorii.

În condiţiile create de pandemia de Covid-19, s-au respectat regulile stabilite, care prevăd ca în spaţiile închise participanţii să poarte mască, iar distanţa dintre mesele participanţilor a depăşit 2 metri.

În acest an au participat 6 jucători, concursul desfăşurându-se în sistem turneu.

La concursurile de şah cu nevăzători există un regulament special, din care spicuim câteva prevederi: se folosesc table de şah speciale ce au pătrăţele în relief, un orificiu pentru fiecare pătrat, dimensiunea tablei fiind de cel puţin 20×20 cm. Mutările se anunţă clar (dacă este cazul de un asistent al jucătorului).

Departajarea la egalitate de puncte s-a făcut prin aplicarea sistemului Sonneborn stabilit de regulamentul jocului de şah.

 Condiţiile de joc au fost excelente, datorate conducerii Filialei Judeţene a Nevăzătorilor Suceava, în calitate de organizator. Arbitrajul a fost asigurat de semnatarul acestor rânduri. Din cele ce-am aflat, nu se ştie dacă în acest an se va organiza finala pe ţară. (ANDREI GHILEA)

 Clasament

  1. Victor Ciobanu – 4p
  2. Petru Pandelea – 4p
  3. Gheorghe Pascaru – 3p
  4. Ioan Coroamă – 3p
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: