Cine vrea stingerea economiei noastre naţionale?

De vreo două luni încoace asistăm la un spectacol dezolant şi cu totul inedit. Multinaţionalele dau semne că ar vrea să-şi strângă catrafusele şi să plece de pe plaiurile noastre, unde, între noi fie vorba, au supt ani buni cam tot ce se putea. Pandemia ne-a închis fabricile şi uzinele, atâtea câte mai existau şi funcţionau, turismul a stagnat, din motive obiective, iar agricultura, din lipsă de irigaţii (fiindcă ţăranul român, din ură faţă de comunism, a tăiat şi a vândut la fier vechi ţevile de aducţiune a apei şi pompele, n.a.), a ajuns la mila Tatălui Ceresc. Care nu prea este încântat de ceea ce se întâmplă la noi.

Poporul priveşte îngrozit cum ţara se duce de râpă şi ramuri întregi de activitate se închid, falimentează sau sunt date străinilor pe doi lei. Undeva, dintr-un colţ, fără a se lăsa impresionat de realitate, ministrul finanţelor vede şi el agonia şi dezastrul, însă cu alţi ochi, şi după ce analizează temeinic fiecare caz, trage linie, contabilizează, iar la final se declară optimist în ceea ce priveşte reculul economic estimat pentru acest an.

Poate că are dreptate, deşi, tot ce se întâmplă, mai degrabă, pare a fi o amorţire a economiei noastre naţionale, dar făcută de afară, calculat şi spre somnul nostru etern.

Turismul a căzut definitiv, după ce vreo 10.000 de pensiuni şi-au închis porţile sau se află în insolvenţă, la fel şi firmele de transport. Relaxarea s-a dovedit a fi un eşec naţional, deşi la alţii a funcţionat şi a permis chiar reluarea turismului, adevărat, cu unele limitări şi oprelişti.

Alte activităţi economice se derulează în regim de avarie, cu producţie pe stoc, care nu se ştie când va ajunge la beneficiar şi cine va fi acela.

Duduie din plin şi sunt funcţionale exploatările forestiere, unde multinaţionalele aspiră tot ce se taie, la loc de frunte în acest domeniu fiind şi judeţul Suceava, dar şi pădurile au un sfârşit, pentru că românul nu mai este de mult frate cu codrul.

Încotro ne îndreptăm? Spre totala şi veşnica dependenţă de alţii. Aşa cum s-a vrut şi se vrea.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Adevarat graita-ti domnule director, asa s-a vrut si se vrea dependenta de altii! cat adevar contine si un cantec al formatiei Zdop si zdup, cand padurea il cheama in ajutor pe urs sa o scape de cei cu topoarele… acum “drujbele” !

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: