Ion Lungu:

Spitalul Judeţean ar putea face testări la cerere pentru depistarea infecţiei cu coronavirus

>„Este foarte aglomerat la DSP, de la solicitările celor care pleacă afară, dar şi de la cazurile înregistrate” susţine primarul Sucevei

 Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava ar trebui să se implice în testarea persoanelor suspecte de infectarea cu noul coronavirus. Aceasta este opinia primarului Ion Lungu, care susţine că, astfel, se va veni în sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică, iar analizele s-ar putea efectua şi contracost. „Avem discuţii cu domnul preşedinte Gheorghe Flutur şi cu conducerea Spitalului, să vedem care este situaţia. Mai ales în măsura în care numărul de cazuri creşte de la o zi la alta, cred că ar trebui să se implice şi spitalul, să poată face teste şi la terţe persoane şi nu doar la cei care sunt internaţi” precizează Ion Lungu.

El apreciază în mod deosebit demersurile Spitalului Judeţean de Urgenţă de a achiziţiona încă un aparat de testare Real Time PCR, pe lângă cel modern, performant, pe care autorităţile administraţiei publice locale l-au donat după ce epidemia de Covid-19 a căpătat amploare. „Acest PCR l-am luat cu consultarea Spitalului, a doamnei doctor Roxana Filip, care a ales aparatul şi anexele care trebuiau aduse. A spus că este foarte bun, a fost pus în funcţiune, se fac pot face 300 de teste pe zi. Văd că se mai cumpără încă unul, ceea ce este şi mai bine. Cred că şi spitalul ar trebui să se implice, pentru că este foarte aglomerat la DSP, de la solicitările celor care pleacă afară, dar şi de la cazurile înregistrate” a explicat Lungu. El a remarcat că, din păcate, nu există personal specializat suficient care să deservească respectivele echipamente şi procese. „Aici este problema. Ştiu acest lucru, unde se «gâtuie» lucrurile. O dată la numărul de personal şi, dacă am înţeles eu, bine, chiar şi în laborator. Nu există o sincronizare între aparatele de laborator şi numărul de personal” a conchis primarul municipiului Suceava. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: