Gheorghe Flutur anunţă construirea, la Suceava, a unui spital de boli infecţioase şi a unui spital pentru copii

 > Spitalul de copii va avea un număr de 412 paturi, iar cel de boli infecţioase, 90 de paturi

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, că în urma discuţiilor cu noua conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava s-a ajuns la concluzia că este necesară înfiinţarea unui spital de boli infecţioase şi a unui spital de copii.

„Am avut o întâlnire cu noua conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava privind programul de investiţii care trebuie pus în aplicare în viitoarea perioadă. În urma analizei făcute cu noua echipă managerială a spitalului privind obiectivele de investiţii, a rezultat necesitatea înfiinţării unui spital de boli infecţioase şi a unui spital de copii” a spus Flutur.

El a menţionat că în ceea ce priveşte înfiinţarea spitalului de copii, pentru care a început demersurile încă de anul trecut, documentaţia a fost elaborată şi transmisă la Compania Naţională de Investiţii, la începutul acestui an.

„Discuţiile cu conducerea Spitalului Judeţean au evidenţiat că având în vedere situaţia actuală generată de pandemia Covid-19, înfiinţarea unui spital de boli infecţioase cu secţie de Anestezie-Terapie Intensivă proprie este imperios necesară, având ca principal scop acela de a separa zona de boli infecţioase de celelalte zone ale spitalului” a menţionat Flutur.

El a precizat că în şedinţa Consiliului Judeţean din data de 30 iulie va propune extinderea capacităţii serviciilor medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” prin construirea şi dotarea a două clădiri monobloc cu profil pediatric şi boli infecţioase.

De asemenea, vor fi alocate fonduri pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice şi a studiului de fezabilitate necesare promovării pentru finanţare a acestor investiţii.

„Spitalul de copii va avea un număr de 412 paturi, iar cel de boli infecţioase, 90 de paturi, dintre care 70 pentru adulţi, 10 pentru copii şi 10 paturi ATI. Am făcut deja demersurile necesare la Compania Naţională de Investiţii, şi în urma aprobării Consiliului Judeţean Suceava vom pregăti şi vom înainta documentaţia pentru ambele spitale, astfel încât să se deruleze cât mai rapid procedurile şi să începem lucrările”, a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: