„Roţi legendare – Fălticeni, 124 de ani de la primul vehicul din oraş”

Duminică, 19 iulie, în parcarea din vecinătatea Pieţei „Nada Florilor” din Fălticeni, Retromobil Club România, prin Retromobil Club Suceava, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, a organizat a patra ediţie a manifestării „Roţi legendare – Fălticeni, 124 de ani de la primul vehicul din oraş”. Este o întâlnire a posesorilor de maşini istorice, care ne aduc aminte în fiecare an că urbea de pe Şomuz a fost al treilea oraş din România în care a circulat un automobil. Anul acesta au dorit să aducă în faţa publicului fălticenean în jur de 30 de maşini, dar au reuşit să prezinte o colecţie impresionantă de peste 50 de oldmobile aparţinând unor colecţionari din judeţe Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Suceava, dornici de a-şi scoate maşinile „la şosea”, după o perioadă în care toate evenimentele automobilistice au fost anulate.

Prima parte a manifestării, în care maşinile au fost expuse în centrul municipiului, iar curioşii au putut afla detalii tehnice sau mici istorioare legate de maşină chiar de la posesorii lor, a cuprins două categorii de autovehicule: „Fabricat în România” şi „Maşini din Europa şi America”.

Cea mai reuşită expoziţie de maşini retro din judeţ

Deşi vremea închisă a ţinut în garaj alte câteva exemplare valoroase, manifestarea a fost considerată de colecţionarii de maşini drept cea mai reuşită expoziţie de maşini retro din judeţ prin valoarea vehiculelor expuse.

Anul acesta evenimentul „Roţi legendare – Fălticeni, 124 de ani de la primul vehicul din oraş” a fost organizat cu sprijinul Romfour, TrioNec, Dasmar-Pizza Mario, Tiger Com, Inpride, al iubitorilor de maşini de epocă din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. (Va urma)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: