Dărnicia Consiliului Local:

Paisprezece premii de câte 5.000 de lei pentru elevii cu 10 la bacalaureat

>„Este un gest firesc, de normalitate, cât şi o motivare suplimentară” consideră primarul Ion Lungu, acelaşi număr de recompense fiind acordate în urma testelor de la evaluarea naţională

Consiliul Local are pe ordinea de zi a şedinţei de joi un proiect de hotărâre privind acordarea de recompense financiare elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Suceava care au obţinut media generală 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020. Pe lista recompensaţilor se află 14 absolvenţi, dintre care 7 de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, 4 de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi 3 de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”. Valoarea premiului este de 5.000 de lei de fiecare elev, autorul propunerii legislative, primarul Ion Lungu, fiind de părere că „promovarea performanţei în educaţie constituie un obiectiv de maximă importanţă”, respectiva recompensă reflectând „creşterea gradului de implicare a municipiului Suceava în domeniul educaţiei”. „Nu trebuie să uităm că aceşti elevi, prin rezultatele lor, promovează excelenţa în educaţie, iar recunoaşterea acestor succese este un gest firesc, de normalitate, cât şi o motivare suplimentară” precizează Ion Lungu.

Potrivit Legii nr. 1 din 2011 a educaţiei naţionale „învăţământul poate fi susţinut prin burse, credite de studii, taxe, donaţii, sponsorizări, surse proprii şi alte surse legale”. Acelaşi act normativ stipulează că „statul şi alţi factori interesaţi susţin financiar activităţile de performanţă de nivel naţional şi internaţional ale elevilor şi studenţilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: