Staţiunile din zona de munte, luate la verificat de autorităţi

> Amenzile au fost însă simbolice > Accentul s-a pus pe prevenţie

Peste 100 de poliţişti, jandarmi, lucrători ISU şi specialişti din cadrul ITM, DSP, DSVSA au fost în teren, în cursul zilei de sâmbătă, cu preponderenţă în zonele Gura Humorului, Cacica, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile adoptate de autorităţi pentru stoparea răspândirii Covid-19.

Au fost vizate, în special, localurile publice care au terase, parcurile, zonele centrelor comerciale, pieţe, târguri, dar şi gările, autogările şi mijloacele de transport în comun.

Conform autorităţilor judeţene, au fost verificate 68 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de către agenţii economici, valoarea sancţiunilor fiind de 2.565 lei.

„În această perioadă sunt intensificate acţiunile de verificare şi control, scopul fiind în principal responsabilizarea cetăţenilor, dar şi a agenţilor economici. Acţiunile se încadrează în măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prevenirea infectării cu Covid-19 fiind o prioritate naţională, ce presupune un mod de acţiune integrat al tuturor instituţiilor şi entităţilor cu atribuţii în domeniu, dar şi un grad crescut de responsabilitate socială. Acţiunile vor continua zilnic, urmând a se desfăşura cu efective suplimentare si in sistem integrat cu participarea partenerilor instituţionali” se arată în comunicatul transmis la finele acţiunii.

Autorităţile au explicat că activităţile pe care le întreprind în perioada aceasta „au în primul rând un rol de responsabilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranţă”. (N.B.)

Recomandări

În privinţa conduitei sociale responsabile în prevenirea răspândirii Covid-19, se recomandă:

> purtarea corectă a măştii de protecţie în spaţii închise, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluţii pe bază de alcool;

> spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool;

> păstrarea distanţei de cel puţin 1,5 metri între persoane;

> curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc.) cu soluţie dezinfectantă;

> în cazul apariţiei simptomatologiei specifice Covid-19, se va apela numărul unic de urgenţă 112;

> Consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: