De vorbă cu cititorii

Gheorghi Artemizia – Brodina: Ne scrieţi, plină de amar că, articolul „Linguriţa furată”, apărut în „Crai nou”, pe 4 mai a.c., v-a inspirat, dar şi îndemnat să ne supuneţi atenţiei un caz revoltător de injustiţie, săvârşit de conducătorii noştri de la Judeţ, dar şi de mahării locali, printre cei nominalizaţi fiind Mirela Elena Adomnicăi, prefect la vremea respectivă, Gavril Mârza, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, iar domnii Ilaş Rusu Codrin George,Popescu Vasile Petru şi Melen Vasile Viorel, foşti primari.

Vom demara şi noi o anchetă jurnalistică, cât despre doamna Mirela Elena Adomnicăi, poate aţi auzit, la alegerile din toamnă, vrea să ocupe scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Vă spun aceste detalii, ca să ştiţi cu cine veţi avea de-a face, dacă obţine victoria. Dacă nu, o să vă ciocniţi de alte nume, toate cunoscute, rodate şi expirate. Nicio faţă nouă nu apare la Judeţ. Conducătorii se rotesc şi se tot rotesc, până poporul ameţeşte de cap. Cum, de altfel, se vrea.

Marcu Andrei – Dolhasca: „Prin natura serviciului meu de şofer, trec zilnic peste podul din Milişăuţi, refăcut cu surle şi trâmbiţe. Până acum vreo lună se circula normal, pe două sensuri. Dar, nu ştiu din care motiv, cei de la Administraţia Drumurilor au montat semafoare la cele două capete ale podului şi acum se circulă pe un singur sens, prin rotaţie. Aşa că, stau la coadă şi aştept, atât la dus, cât şi la întors. De ce există toată această nebunie?”

Prin aceeaşi nefericită natură a serviciului şi eu trec zilnic peste podul din Oraşul Cultivatorilor de Varză (Milişăuţi), fiindcă este oraş cu acte în regulă şi taxe aferente, ceea ce mulţi străini nu ştiu, dar numai atât, căci altceva, caracteristic oraşului, nu a ridicat primarul acolo. Mă refer la un spital, o casă de cultură, un teatru, o galerie de artă, o grădină de vară, ştrand, popicărie, că nu am căzut în gura lăcomiei, gândind la un aeroport, şantier naval, bază de submarine, crescătorie de organe lemnoase pentru roţi, adică fabrică de spiţe pentru roţi la căruţă, cluburi de zi, noapte şi amiază, saloane de înfrumusețare, malluri, parcări şi alte cele…

Pe domnul primar nu prea îl interesează progresul urbei unde este edil, asta e sigur! Şi nici faptul că, la reconstrucţia podului, distrus acum vreo doi, trei ani de ape, nimeni nu a sesizat faptul că, trotuarul pietonal este corodat şi se va surpa, ceea ce s-a şi întâmplat. Acum, cineva s-a trezit şi văd că a delimitat trotuare, ceea ce a dus la îngustarea podului, aşa că a rămas doar un sens şi o bucăţică, de mai mare râsul…

Dacă o fi alt motiv, când o să primesc replica, din partea Primăriei Oraşului Milişăuţi, o să aflu şi o să vă anunţ. Până atunci, stăm cu toţii la coadă, că nu stăm din timpul Primăriei, nu?

Dorin Abramiuc – Siret: „Sunt de profesie avocat. Deşi nu am practicat o zi de meserie, scriu poezii de dragoste, dar nu am publicat încă niciuna, am împlinit treizeci de ani în această primăvară, nu am nevastă, copii, rude apropiate, vicii vizibile, ascunse, moştenite ori dobândite, datorii la cârciumă sau obligaţii financiare la terţi, boli grave, infirmităţi, simpatii politice, obiceiuri găunoase, năravuri prosteşti, pasiuni devoratoare.

Mă interesează, dar în limitele rezonabilului, filatelia, fotografiile în natură, drumeţiile şi pescuitul sportiv, iar ca repere în viaţă urmez sfaturile tatălui meu, care mi-a spus, înainte de a pune mâinile pe piept, următoarele cuvinte magice: Băiete, dacă vrei să-ţi meargă bine, păzeşte-te de răceală, de muncă şi de prieteni! Atât, apoi a plecat direct în braţele Domnului, senin, mulţumit şi cu zâmbetul pe buze. Îşi făcuse datoria de părinte!

Acum, probabil, influenţat şi de coronavirus, am constatat că singurătatea a început să-mi roadă din tocul uşii, aşa că, aş dori să daţi de ştire domnişoarelor din judeţ că, aici, la Siret, oraş străvechi de graniţă, există un cavaler cu suflet mare, care ar vrea să-şi pună pirostreiele pe cap, făcând astfel fericită o copilă ispititoare, diafană şi pură.

Ar fi de dorit ca fiica Evei să aibă ceva zestre şi bani în cont, să nu vină la mine cu mâna goală, căsătoria fiind o afacere de parteneriat şi colaborare.

Doritoarea sau doritoarele trebuie să fie serioase şi să scrie la redacţia ziarului dumneavoastră datele lor de contact. În cel mai scurt timp o să le sun. Vă mulţumesc, acum şi din nou, după ce o să mă căpătuiesc cu una din ele.”

Fetelor, aţi auzit? La Siret vă aşteaptă un înfocat „tată de albine”, romantic, uşor pârguit, bun de pus în ramă, că munca nu prea îl interesează. Vrea să-şi încerce vreuna norocul?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: