În cadrul proiectului de transport ecologic

Modernizarea a 54 de staţii călători şi introducerea e-ticketingului, întârziate din cauza reorganizării Guvernului

>„Ne-a luat 4 luni de zile până am luat avizul de la Comitetul tehnico-economic de la Ministerul Comunicaţiilor, care a trecut la Ministerul Transportului, modificându-se diagrame, secretari de stat, directori şi componenţa comisiilor tehnico-economice” arată primarul Ion Lungu

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost demarată procedura de licitaţie în cadrul componentei de echipamente şi soft pentru dispecerat, monitorizare a flotelor şi sistem de e-tiketing din proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic”. Conform şefului municipalităţii, printre altele, este vorba despre modernizarea a 54 de staţii de îmbarcare-debarcare a călătorilor.

„A durat atât de mult această parte a licitaţiei pentru că ne-a luat 4 luni de zile până am luat avizul de Comitetul tehnico-economic de la Ministerul Comunicaţiilor, care a trecut la Ministerul Transportului, modificându-se diagrame, secretari de stat, directori şi comisiile tehnico-economice, care au fost refăcute. Suntem la ultima licitaţie a acestui mare proiect şi sper să se desfăşoare cât mai repede, în aşa fel încât, în paralel cu celelalte, să modernizăm şi staţiile de transport” a punctat Ion Lungu.

Proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava” este cel mai important proiect cu fonduri europene al municipalităţii, însumând 116,189 de milioane de lei, echivalentul a circa 25 milioane de euro. Pe lângă dotarea parcului societăţii Transport Public Local cu autobuze electrice, proiectul mai include amenajarea sediului Diviziei electrice a TPL, pentru o valoare iniţială de 15,22 de milioane de lei, dar şi componenta de echipamente şi soft pentru dispecerat, monitorizarea flotelor şi sistemul de e-tiketing, cu o valoare de 10,47 de milioane de lei. Cu 3,52 de milioane de lei vor fi modernizate 54 de staţii de îmbarcare-debarcare a călătorilor, iar strada Vasile Pîrvan va fi reabilitată.

La licitaţia care prevede achiziţionarea a 25 de autobuze electrice de capacitate mare, cu o lungime de 12 metri, au fost depuse trei oferte. Învingătoare în competiţie a fost declarată firma BMC Truck&Bus România, pentru suma de 47,77 de milioane de lei fără TVA, faţă de preţul de pornire de 57,18 milioane de lei fără TVA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: