Abonamentul lunar de parcare pentru angajaţii Spitalului Judeţean se reduce cu 20 de lei

Conducerea Spitalului Judeţean s-a adresat Consiliului Judeţean cerând modificarea şi completarea unor taxe aprobate prin HCJ nr. 216 din 2019, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi analizat în plenul deliberativului. Conform expunerii de motive, abonamentul lunar pentru personalul angajat al unităţii spitaliceşti ar urma să se reducă valoric de la 100 de lei la 80 de lei de persoană. Solicitarea este motivată, printre altele, de faptul că salariaţii altor instituţii publice nu plătesc taxe de parcare, în acelaşi cadru propunându-se ca, pentru vizitatori, primele 30 de minute să nu se taxeze. Propunerile de modificare şi completare a taxelor de parcare au fost analizate şi aprobate de Comitetul Director al Spitalului Judeţean, punându-se accent pe suma cu care ar putea fi reduse acestea, astfel încât cu banii încasaţi să fie acoperite, în continuare, cheltuielile cu întreţinerea spaţiilor de parcare.

Reducerea valorii abonamentului a fost solicitată de sindicatele „Sanitas” şi „Solidaritatea Sanitară”, acesta din urmă considerând că taxa este una discriminatorie, din moment ce nu este aplicată şi salariaţilor altor instituţii publice din municipiul Suceava. „Sanitas” a invocat faptul că, în ţară, tariful lunar nu este mai mare de 50 de lei, menţinerea unui nivel mărit al acestuia implicând – în opinia sindicaliştilor – utilizarea de către cadrele medicale a transportului în comun, ceea ce, în contextul epidemiologic actual, ar reprezenta un factor de risc.

Aplicarea taxei de parcare la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava a fost suspendată la momentul declarării stării de urgenţă cauzată de răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: