Ion Lungu, primarul Sucevei:

„Nu vindem iluzii, în acest an gazul metan va ajunge în Burdujeni-sat”

> Pe 13 străzi, reţelele de distribuire sunt deja la porţile viitorilor beneficiari, finalizarea staţiei de reglare a presiunii şi racordarea la magistrală urmând a fi efectuate în perioada următoare

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, aduce la cunoştinţă că au fost iniţiate procedurile de obţinere a avizelor şi de racordare efectivă la magistrala de gaze naturale a cartierului Burdujeni-sat. Aceasta după ce, la începutului lunii martie, firma suceveană Test Prima relua intervenţiile de amenajare a staţiei de presiune medie, cât şi a magistralei care vor face posibilă alimentarea acestei părţi a municipiului. Lungu spune că firma constructoare a profitat de traficul redus, determinat de epidemia de Covid-19, accelerând intervenţiile în carosabil de pe Calea Unirii, între fostul IRIC şi sediul Primăriei din Burdujeni.

„Avem o veste bună pentru cetăţenii din Burdujeni-sat. Am demarat procedurile pentru obţinerea avizelor şi racordarea efectivă. Pe lângă tot răul, a fost şi un bine cu acest coronavirus, deoarece nu a fost aglomerat şi s-a lucrat în linişte la magistrala dintre fostul IRIC şi sediul Primăriei din Burdujeni, acolo unde va funcţiona staţia de presiune medie. Aceasta este adusă, este în curtea constructorului, în perioada care vine urmând a fi montată pe poziţie. În mare parte lucrările s-au terminat, trebuind a se face racordarea la magistrală. Deci, iată, vom avea îndeplinite condiţiile să aducem efectiv gazul metan în Burdujeni-sat. Vom continua cu strada Plevnei, în aşa fel încât să ne intersectăm cu celelalte 13 străzi pe care sunt deja introduse reţelele. Mi-aş dori să punem şi în zona Şcolii Generale Nr. 6, de aceea vom avea discuţii cu constructorul, să vedem ce putem face. La fel, o prioritate este strada Căpitan Grigore Andrei, care duce la sediul Autobazei electrice a TPL. Deci, încet, încet, se va ajunge cu gazul metan în Burdujeni-sat, pe cele 33 de străzi. Deocamdată, constructorul a lucrat la aducţiunea magistrală, iar cei care stau în Burdujeni au văzut acele săpături. Eu mă bucur că am reuşit să le facem, deoarece traseul era destul de delicat, într-un spaţiu îngust, pe o stradă cu multe utilităţi. S-a găsit soluţia tehnică să putem ajunge la IRIC cu magistrala de gaz metan. Nu vindem iluzii, în acest an gazul metan va ajunge în Burdujeni-sat. La momentul respectiv, când vom avea lucruri concrete, vom anunţa străzile care vor fi racordate, cât şi ceea ce mai putem face în acest an” a subliniat Ion Lungu.

Contractul cu Test Prima, societatea care a câştigat licitaţia, a fost semnat pe 10 octombrie 2018, în cadrul investiţiei Primăria Suceava asociindu-se cu Delgaz Grid „Moldova”. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la finele lunii octombrie a aceluiaşi an, extinderea reţelei de gaze naturale vizând 33 de străzi, cu circa 1.300 de imobile. Valoarea contractului este de 3,71 de milioane de lei, fără TVA, cu o durată de desfăşurare de 36 de luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: