Gheorghe Flutur:

Ieşirea din criză nu se face prin bocete şi parastase, se face prin iniţiative, prin investiţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că din actuala criză se va putea ieşi prin iniţiative şi prin investiţii şi consideră că este nevoie de proiecte prin care să fie accesate fondurile europene puse la dispoziţie de Comisia Europeană.

„Sunt oportunităţi chiar în criză şi numai Comisia Europeană anunţă sume destul de mari pentru România: peste 30 de miliarde de euro” a spus Flutur.

Întrebat cum vor fi accesate aceste fonduri în condiţiile în care România are grave carenţe la atragerea de fonduri europene, Flutur a răspuns că, de exemplu, a fost accesat acum un proiect de aproape un sfert de miliard de euro în judeţul Suceava.

„Proiectul de 234 de milioane de euro cu 25 de puncte de lucru nu se vede? Este absorbit de noi, guvernul liberal şi administraţia hulită de la Suceava” a spus Flutur.

El a mai declarat că pentru întreprinderile mici sunt oportunităţi şi sunt circa 50.000 de IMM-uri care au accesat IMM Invest, unde e vorba de garantarea împrumuturilor.

„Eu am văzut că investitorii germani care au investit în parcul industrial de la Suceava sunt extrem de hotărâţi în continuare să facă investiţii aici. Pentru mine e un barometru, dar trebuie să luptăm” a spus preşedintele CJ Suceava. El a mai spus că nu trebuie gândite doar în negru lucrurile, ci pozitiv.

„Lumea are nevoie de locuri de muncă. Noi trebuie să ne mişcăm. Este afectată toată lumea. Important este să ne mişcăm repede şi să aducem oportunităţi de investiţii” a subliniat preşedintele CJ Suceava.

Flutur a exemplificat cu asocierea celor trei staţiuni montante sucevene, pentru a accesa împreună fonduri europene în sensul dezvoltării infrastructurii în zona turistică.

„Baza sunt aceste ajutoare care să ne vină de la Bruxelles, destul de generoase, dar trebuie să te mişti pentru ele” a spus Flutur.

El consideră că sunt oportunităţi de investiţii în diverse domenii.

„Eu cred că şi instituţiile celelalte, AJOFM, Camera de Comerţ, agenţii de plăţi, trebuie să facă foarte mult lobby şi să explicăm oamenilor oportunităţi de investiţii. Trebuie să ne ridicăm din criză” a spus Flutur.

El a exemplificat cu Austria care, după criza petrolului din 1975, a investit cel mai mult în turism, cel mai mult în turismul balnear, iar astăzi culege roadele.

„Noi trebuie să investim. Ieşirea din criză nu se face prin bocete şi parastase, se face prin iniţiative, prin investiţii” a concluzionat Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: