Primarul Ion Lungu îi roagă pe comercianţii din bazar să respecte măsurile de protecţie

> El avertizează că există riscul suspendării activităţii acestui complex comercial dacă se vor produce îmbolnăviri

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că este de datoria comercianţilor din bazarul sucevean să respecte măsurile impuse pentru stoparea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus şi ca aceştia să sprijine municipalitatea, pentru că, în caz contrar, există riscul reînchiderii bazarului.

„Primăria Suceava a redeschis bazarul din data de 29 mai, cu măsurile specifice acolo, cu triere la intrare, cu termometre non-contact, cu tuneluri de dezinfecţie, cu circuite, cu purtarea măştii.

Fac un apel în continuare şi, în special, la comercianţii din bazar, pentru că am înţeles că au fost ceva comentarii din partea unor comercianţi, care nu sunt de acord să poarte mască toată ziua. Nu avem soluţii. Eu spun că ei trebuie să ne ajute, iar, mai mult decât atât, să pună câte un dispenser la fiecare chioşc dacă este posibil, să fie atenţi la persoanele cu care intră în contact. Eu cred că ei sunt cei mai interesaţi ca acest bazar să funcţioneze” a spus Lungu.

Primarul a spus că, în caz contrar, activitatea din bazar va fi suspendată din nou.

„Dacă se întâmplă că se face un focar de coronavirus în bazar suntem obligaţi să închidem din nou bazarul, ceea ce nu ne dorim nici noi, nici ei. Ca atare, ei sunt cei mai interesaţi să sprijine Primăria din acest punct de vedere” a spus primarul.

El a subliniat că municipalitatea va continua să urmărească respectarea măsurilor impuse.

„Vom rămâne în continuare vigilenţi în bazar. Avem Poliţia locală acolo, s-au dat amenzi, vom da amenzi în continuare celor care nu respectă. Trebuie să respectăm regulile în aşa fel încât să funcţionăm în condiţii de siguranţă în bazar” a transmis Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: