La frontiera cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră au tras focuri de armă încercând să reţină mai mulţi contrabandişti

> Aceştia au reuşit să scape, trecând graniţa > Au fost confiscate ţigări de contrabandă de aproape jumătate de milion de lei

 Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat la frontiera verde aproape 38.500 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 450.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical. Chiar şi aşa, contrabandiştii au reuşit să fugă în Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în seara de 2 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, mai multe persoane care se deplasau către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. În vederea reţinerii persoanelor, oamenii legii au tras două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit, revenind pe teritoriul ucrainean. În aceste condiţii, au fost anunţate despre caz şi autorităţile ucrainene.

Contrabandiştii transportau 35.430 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 414.531 lei.

Ulterior, un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră, din cadrul aceluiaşi sector, a observat, tot pe direcţia localităţii Straja, trei persoane care transportau colete voluminoase dinspre frontieră spre interiorul tării.

Şi de această dată, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, însă persoanele au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost trase două focuri de armă în plan vertical.

Coletele abandonate au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat 2.980 pachete de ţigări, în valoare de 34.866 lei.

În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, a precizat sursa citată. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: