La Centrul de la Sasca Mică nu mai e niciun beneficiar pozitiv la noul coronavirus

 > La SJU Suceava s-a instalat o nouă staţie de osmoză inversă ce permite separarea circuitelor funcţionale Covid, non-Covid şi pentru pacienţii dializaţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că DGASPC Suceava cere ieşirea Centrului de recuperare neuropsihiatrică Sasca Mică din carantină, în contextul în care niciun beneficiar nu mai este pozitiv la noul coronavirus. Totodată, a anunţat că la Spitalul Judeţean Suceava se continuă revenirea la normalitate după ce a fost instalată o nouă staţie de osmoză inversă, ce va permite separarea circuitelor pentru pacienţii dializaţi.

Potrivit lui Flutur, după „negativarea” testelor, miercuri au fost externaţi cei trei beneficiari ai centrului de la Sasca Mică ce mai erau internaţi la Spitalul Judeţean Suceava, astfel că în prezent niciun beneficiar al centrului nu mai este infectat cu SARS-CoV-2.

„Ca urmare, DGASPC solicită DSP Suceava iniţierea procedurilor pentru ieşirea centrului din carantină” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a mai anunţat că, în cursul zilei de marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost finalizată instalarea staţiei de osmoză inversă, necesară pentru dializa pacienţilor cu Covid-19.

„Acest lucru permite, începând de astăzi (miercuri – n.red.), separarea circuitelor funcţionale Covid şi non-Covid şi pentru pacienţii dializaţi. S-a făcut încă un pas spre revenirea, în etape, a activităţii Spitalului Judeţean Suceava la normalul dinaintea pandemiei” a precizat şeful administraţiei judeţene. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: