Potrivit primarului Ion Lungu

Elevii nu sunt obligaţi să treacă prin tunelul de dezinfecţie de la intrarea în şcoală

> Cei care vor să treacă trec, cei care nu, pot să-l ocolească, în aşa fel încât să nu fie niciun fel de problemă, arată edilul-şef

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că elevii suceveni care participă în această perioadă la pregătirea pentru examenele naţionale nu sunt obligaţi să treacă prin tunelurile de dezinfecţie montate la intrările în unităţile şcolare.

Primarul a spus că aceste tuneluri de dezinfecţie au fost achiziţionate de Primăria Suceava la solicitarea directorilor de şcoli, fiind o recomandare în acest sens în ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei.

„În urma discuţiilor cu directorii de şcoli şi la solicitările dumnealor, Primăria Suceava a dotat aceste şcoli cu 25 de termometre non-contact şi 25 de tuneluri de dezinfecţie. Văd că sunt discuţii pe această temă. La majoritatea şcolilor din mediul urban s-au montat aceste tuneluri. Ele sunt indicate în ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei” a spus Lungu.

El a arătat că biocidul folosit a fost achiziţionat de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

„Începând de marţi sunt medici repartizaţi pe unităţile de învăţământ la fiecare şcoală. Aceşti medici iau temperatura, fac trierea epidemiologică la intrarea în şcoli şi, de asemenea, supraveghează celelalte etape privind siguranţa la noul coronavirus” a explicat primarul.

Lungu a menţionat că elevii nu sunt obligaţi să treacă prin acele tuneluri de dezinfecţie.

„Eu spun în felul următor: dacă sunt copii care nu vor să treacă prin aceste tuneluri, nu este niciun fel de problemă. Dacă sunt copii care au alergii, nu e niciun fel de problemă. Noi le-am pus la solicitarea directorilor de şcoli. Cei care vor să treacă trec, cei care nu, mă refer la copii în mod special, nu este niciun fel de problemă, pot să-l ocolească, în aşa fel încât să nu fie niciun fel de problemă” a spus primarul.

El a menţionat că Primăria Suceava a făcut cheltuieli în ultima săptămână şi a alocat şcolilor 1,5 milioane de lei pentru a asigura materialele, pentru a plăti utilităţile, pentru a plăti furnizorii care au făcut dezinfecţie în şcoli şi că se fac eforturi financiare în continuare, într-o perioadă cu probleme financiare, iar şcolile au obligaţia să răspundă de buna organizare în şcoală a circuitelor, respectarea suprafeţelor de 4 mp de elev, 2 metri distanţare fizică, a circuitelor de intrare şi ieşire, în aşa fel încât să nu se intersecteze elevii care vin cu cei care pleacă, să dezinfecteze sălile de clasă…

Primarul a mai spus că speră să nu fie niciun fel de probleme pe perioada pregătirii pentru examene, precizând că Primăria se pregăteşte şi de perioada examenelor, atunci când şcolile vor transmite numele elevilor care participă la examene, iar împreună cu DSP vor fi efectuate verificări pentru a transmite lista persoanelor din izolare sau carantină. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: