Conform Guvernului

Angajaţii Teatrului Municipal „Matei Vişniec” nu au dreptul la şomaj tehnic

>„Suntem dispuşi să subvenţionăm în continuare activitatea teatrală” a declarat primarul Ion Lungu, după ce AJOFM a pus în vedere „că primăriile sunt cele care trebuie să-l plătească”

Primăria Suceava va sprijin Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, „care trece printr-o situaţie grea”. Aşa a anunţat, ieri, primarul Ion Lungu, potrivit căruia, în ultima perioadă, din cauza crizei de sănătate publică generată de SARS-CoV-2, instituţia culturală din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale nu a putut să funcţioneze normal.

„Eu cred că a venit momentul să fim alături de Teatru, care ne face onoare şi care este, de la o zi la alta, în creştere, din punct de vedere artistic” a subliniat şeful municipalităţii.

Lungu spune că, în vederea acordării şomajului tehnic, s-au făcut demersuri la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, însă răspunsul dat de responsabilii AJOFM a fost negativ. „S-au făcut formele pentru a se merge în şomaj tehnic, în luna aprilie. Din păcate, aşa-i la noi, la români. Iniţial s-a spus că Guvernul României asigură acest şomaj tehnic, însă de la AJOFM am primit răspuns că primăriile sunt cele care trebuie să-l plătească. Însă suntem dispuşi să subvenţionăm în continuare activitatea teatrală” a reliefat Lungu.

Primarul a ţinut să mulţumească maestrului Matei Vişniec, care se implică în organizarea online a proiectul „Starea de poezie”, din intervalul 3-14 iunie, rugându-i pe suceveni să ia parte la reprezentaţiile în aer liber ale actorilor de la instituţia de teatru suceveană. Discuţii în acest sens au fost purtate cu directorul Carmen Veronica Steiciuc, spectacolele urmând a fi ţinute cu respectarea condiţiilor de distanţare fizică. „Astfel, se va ţine legătura cu iubitorii de teatru, însă, evident, aceste spectacole nu vor aduce bani. S-a pus atât suflet în această instituţie teatrală şi ar fi păcat să nu o ajutăm în acest moment critic pentru toate instituţiile de cultură din România” a punctat la primarul Ion Lungu, făcând, încă o dată, apel la suceveni, să participe la manifestările anunţate, fie online, fie în spaţii descoperite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: