Cu toate că s-a ridicat carantina

Agenţii economici suceveni se plâng, în continuare, că nu au forţă de muncă suficientă

>În această postură sunt inclusiv constructorii aflaţi sub contract cu Primăria Sucevei

„Din păcate, o problemă care rămâne în Suceava este cea legată de asigurarea forţei de muncă” susţine Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Ion Lungu a făcut această apreciere pe fondul lansării ordinului de începere a lucrărilor de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, în cadrul căruia se implementează un proiect de dezvoltare a învăţământului dual.

„Avem acolo un proiect european de peste un milion de euro, care este în derulare. Trebuie să pregătim spaţiile pentru învăţământul dual, contractul prevăzând un termen de 18 luni pentru terminarea lucrărilor. Sper ca acest lucru să se întâmple şi mai repede” arată edilul-şef.

Valoarea contractului aferent finanţării europene nerambursabile este de 5,6 milioane de lei, contribuţia bugetului local sucevean, reprezentând 2% din total, fiind de 107.148 de lei. Termenul de realizare a investiţiei este 30 septembrie 2022.

„Cu toate că s-a ridicat carantina şi pot veni la lucru şi cei din afara municipiului, agenţii economici se plâng, în continuare, că nu au forţă de muncă suficientă, inclusiv constructorii care lucrează la Primărie. De ceea, este o prioritate pentru noi să continuăm proiectele legate de învăţământul dual. Am făcut şi facem eforturi pe această linie, urmând să am o iniţiativă de a ne întâlni, la sediul Primăriei, cu agenţii economici, în perspectiva cifrei de şcolarizare pentru acest tip de învăţământ, bineînţeles în colaborare cu Inspectoratul Şcolar” reliefează şeful executivului.

Lucrări de modernizare şi extindere a bazei materiale în vederea implementării învăţământului dual se vor face şi la Colegiul Naţional Tehnic de Industrie Alimentară, „astfel încât să fie reînviată tradiţia de altă dată, de a pregăti muncitori la locul de muncă”.

La finele lui 2019, Ion Lungu anunţa că fuseseră făcute solicitările pentru stabilirea programului învăţământului dual din anul 2020, 25 de firme din municipiul Suceava manifestându-şi determinarea de a intra în sistem.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: