DSP Suceava:

La Spitalul Municipal Rădăuţi au fost depistate pozitiv la SARS-CoV-2 28 de cadre medicale

Directorul executiv al DSP Suceava, Elena Manuela Trifan, a prezentat, luni, situaţia existentă la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde mai multe cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Astfel, într-un comunicat de presă se arată că în contextul apariţiei unui caz pozitiv în rândul personalului medical la Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi, DSP Suceava a procedat conform metodologiei INSP la testarea „personalului sanitar asimptomatic, contact direct cu caz confirmat în a VI-a şi a VII-a zi de la ultimul contact posibil infectant”.

Potrivit sursei citate, în zilele de 15.05.2020 şi 16.05.2020, au fost testate 122 de cadre medicale, iar în cursul zilei de azi, 18.05.2020 au fost primite rezultatele, 28 de cadre medicale fiind depistate pozitive.

Toate aceste persoane au fost internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi.

„Conducerea spitalului a comunicat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava modificarea graficului de gărzi şi ture, astfel încât activitatea pe secţii să nu fie afectată. Totodată spitalul va informa DSP Suceava dacă vor apărea orice modificări în starea de sănătate a personalului activ, prin creşterea vigilenţei în efectuarea triajului epidemiologic zilnic” se arată în comunicatul DSP Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: