Gheorghe Flutur aşteaptă o decizie a structurilor centrale privind ridicarea carantinei din Suceava

> Şi astăzi (ieri – n.red.) se confirmă tendinţa de scădere a cazurilor pozitive şi de creştere a numărului cazurilor de persoane vindecate în judeţul Suceava, a subliniat şeful administraţiei judeţene

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că tendinţa de scădere a numărului de infectări cu noul coronavirus se menţine în judeţ şi consideră că situaţia epidemiologică susţine cererea de ridicare a măsurii carantinării municipiului Suceava şi a celor opt localităţi limitrofe.

Gheorghe Flutur a subliniat că hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava de solicitare a ridicării măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a celor opt localităţi limitrofe au fost înaintate Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Totodată, propunerea a fost înaintată şi autorităţilor centrale spre analiză, în vederea adoptării unei măsuri, despre aceasta fiind informat şi Guvernul, şi ministerele de resort.

„Propunerea a fost susţinută de argumente tehnice de specialitate şi medicale, de natură epidemiologică, care evidenţiază trendul pozitiv al evoluţiei infecţiilor cu Covid-19 în judeţul Suceava în ultima perioadă” a arătat Flutur.

El consideră că acestea sunt date de care trebuie să se ţină seama în luare unei decizii.

„Şi astăzi (ieri – n.red.) se confirmă ce am spus în ultimele zile şi anume că cifrele şi tendinţa arată o scădere a numărului cazurilor pozitive şi o creştere a numărului cazurilor de persoane vindecate în judeţul Suceava. Aceeaşi situaţie bună se înregistrează şi în localităţile din zona carantinată – municipiul Suceava şi cele opt localităţi limitrofe”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

El a subliniat importanţa respectării măsurilor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus în zilele ce vor urma încetării stării de urgenţă.

„Sucevenii merită aprecieri pentru modul în care au respectat regulile şi sper că o vor face şi în perioada următoare” a spus Flutur.

El a anunţat că a propus o videoconferinţă cu toţi primarii, pentru a discuta despre măsurile ce trebuie luate după expirarea stării de urgenţă şi ce trebuie să facă autorităţile în noua situaţie, dar şi despre informarea populaţiei.

„Cu toţii ne dorim ca viaţa economico-socială să revină cât mai curând la starea normală. Pentru aceasta trebuie să facem eforturi pentru a se întrerupe răspândirea noului coronavirus şi să ieşim cât mai repede din această pandemie. Dincolo de orice discuţii, important este să respectăm regulile şi recomandările specialiştilor si autorităţilor” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: