Suceveanul Lucian Goian, inclus în echipa ideală a sezonului trecut al Super Ligii indiene

Fundaşul suceavean Lucian Goian a fost inclus în echipa ideală a sezonului 2019-2020 al Super Ligii indiene de fotbal, alcătuită de suporteri, potrivit contului de Twitter al competiţiei.

Această onoare survine la circa o săptămână după ce Goian a fost desemnat de fani cel mai bun fundaş al sezonului.

Goian, care a jucat finala campionatului cu echipa sa, Chennaiyin FC, al cărei căpitan a fost în acest sezon, s-a impus cu 28,7 la sută din voturi în ancheta fundaşilor, urmat de Eli Sabia (25,7%), Prabir Das (24,4%) şi de Mourtada Fall (21,2%).

Lucian Goian (27 ani), care a mai jucat în liga indiană la Mumbai City FC (2016-2019), a reuşit în acest sezon 228 de deposedări şi 30 de blocaje. Alături de Goian, la Chennaiyin FC a mai jucat un român, mijlocaşul Dragoş Firţulescu.

Chennaiyin FC are cei mai mulţi reprezentanţi în echipa ideală a campionatului, patru, ceilalţi trei fiind mijlocaşii brazilian Rafael Crivellaro, indian Anirudh Thapa şi atacantul lituanian Nerijus Valskis (ex-Universitatea Craiova).

Lucian Goian este „ultimul mohican” al unei familii de fotbalişti din Suceava care îl are ca veteran pe Liviu Goian, jucător la CSM Suceava, la SC Bacău şi Debrecen în Ungaria, pe Gigi Goian, care a încercat şi el jocul cu balonul rotund, dar care a ales alt fir al vieţii, şi Dorin Goian, mândria Bucovinei, fotbalist plecat din acest oraş şi care a evoluat, după Foresta, la Piatra Neamţ, Bacău, Steaua şi apoi peste hotare la Palermo, în Serie A, Spezia, pentru ca să treacă la Glasgow Rangers şi Asteras Tripoli în primul eşalon din Grecia. Să nu uităm faptul că Dorin Goian a fost căpitanul naţionalei de fotbal a României care a marcat, cu Olanda, golul calificării României la Campionatul European din 2008.

Lucian Goian, „indianul” Sucevei în acest moment, se spune că era cel mai talentat din familia de fotbalişti cu acelaşi nume, el fiind capabil să evolueze cu succes în toate compartimentele de joc, apărare, mijloc şi atac.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: