Mirela Adomnicăi:

Estimările privind cele 25.000 de persoane din judeţul Suceava care vor intra în şomaj tehnic au fost optimiste

> Vor fi mai multe şi sunt deja şi alte peste 2000 de persoane ce au intrat în şomaj clasic, a spus directorul AJOFM

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, ieri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că în instituţie se lucrează şi în zilele de weekend pentru procedarea dosarelor, astfel încât persoanele care au intrat în şomaj tehnic sau sunt în şomaj să primească veniturile cât mai curând, înaintea sărbătorilor pascale.

„Şi eu şi colegii mei lucrăm şi sâmbătă şi duminică, pentru că volumul de muncă este mai mare decât cel estimat. Până acum am procesat peste 12.000 de cereri din partea angajatorilor, ceea ce înseamnă circa 10.000 de şomeri tehnici, şi vorbim doar despre perioada lunii martie, în condiţiile în care valul va veni cu data de 1 aprilie” a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că a estimat un buget de 20 de milioane de lei pentru cele maxim 12 zile care pot fi plătite pentru luna martie şi că s-au estimat 14.000 de contracte de muncă suspendate în vederea obţinerii şomajului tehnic.

„Valul va veni în luna aprilie, pentru că am verificat în Revisal şi sunt în plus peste 13.000 de contracte de muncă suspendate, astfel încât cifra de 25.000 de şomeri tehnici a fost optimistă şi va fi depăşită” a spus Adomnicăi.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Suceava, acesta este doar numărul de şomeri tehnici, pe care angajatorii nu vor să-i piardă, suspendându-le contractele de muncă astfel încât să fie condiţii pentru a le putea reactiva.

Adomnicăi a arătat că, în paralel, se procesează şi situaţii de încetare definitivă a contractelor de muncă, şomajul clasic, şi că până în prezent sunt peste 2000 de astfel de solicitări.

„Cu un stoc de 2000 de şomeri la nivelul judeţului, vorbim de 4000 de şomeri care vor trebui să-şi caute un loc de muncă” a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că îşi doreşte să onoreze cât mai multe cereri începând cu 15 aprilie.

„Aşteptăm rectificarea bugetară. Vineri, cel mai târziu luni, să începem deja să punem în plată cererile pe care le-am procesat” a spus Adomnicăi.

Ea a atras atenţia angajatorilor să completeze cu date corecte cererile, pentru că aceasta cade în sarcina lor şi că nu doreşte ca după încetarea situaţiei să fie nevoită să considere debite aceste sume de bani transferate.

Adomnicăi a spus că, la o verificare superficială, a constatat unele neconcordanţe în cererile depuse de angajatori, cum ar fi cereri pentru şomaj tehnic în cazul unor contracte de muncă inexistente sau pentru contracte de muncă suspendate fără să fie făcute modificările în Revisal.

Adomnicăi a arătat că doreşte ca până de Paşte să fie efectuate toate plăţile.

Directorul executiv al AJOF Suceava a mai anunţat că pentru plăţile din luna mai angajatorii vor încărca datele pe o platformă care va deveni în câteva zile operaţională, urmând a fi transmise informaţii despre aceasta.

Mirela Adomnicăi a recunoscut că angajaţii AJOFM Suceava sunt speriaţi în condiţiile actuale, dar că ştiu că trebuie să depună un efort acum, pentru că peste 15.000 de suceveni trebuie să primească sume de bani. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: