Ţigări de contrabandă în valoare de circa 100.000 de lei confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au acţionat, sâmbătă, pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări în zona de competenţă şi au confiscat ţigări de contrabandă de circa 100.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, în jurul orei 14, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la un imobil din localitatea Vicovu de Jos, în garajul căruia existau indicii că ar fi parcat un autoturism încărcat cu ţigări de contrabandă.

Maşina, un Audi A6 înmatriculat în România, nu aparţinea proprietarului imobilului, acesta declarând că a fost lăsată acolo de persoane necunoscute.

Poliţiştii de frontieră au transportat autoturismul la sediul STPF Suceava pentru verificări. În maşină se aflau 6.320 pachete cu ţigări de diferite mărci, fără timbru fiscal, de provenienţă extracomunitară.

Ţigările, în valoare de 73.944 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată, autoturismul marca Audi A6, în valoare de 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Suceava, pentru continuarea cercetărilor.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, în jurul orei 17, pe direcţia localităţii Bilca, la aproximativ 15 metri de linia de frontieră, un echipaj a observat două persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România. La vederea poliţiştilor de frontieră, persoanele au abandonat coletele şi s-au întors pe teritoriul statului vecin.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări fără timbru fiscal, de diferite mărci, în valoare de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată, au fost informate autorităţile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: