În judeţul nostru

Ajutoare de peste 186.000 de lei pentru serviciile silvice din fondul forestier privat

>Aprobate au fost 3.166 de solicitări venite din partea persoanelor juridice şi persoanelor fizice

 Persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice, proprietari de fond forestier, beneficiază de ajutor de minimis pentru asigurarea serviciilor silvice, informează Mihai Găşpărel, inspector-şef al Gărzii Forestiere Suceava, menţionând că respectivul sprijin este acordat beneficiarilor cu activităţi economice doar dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha.

Totodată, au parte de ajutor din bugetul de stat, pentru acoperirea costurilor serviciilor silvice aferente în fondul forestier proprietate privată, inclusiv persoanele juridice şi persoanele fizice care nu desfăşoară activităţi economice, dar numai dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 ha. Ajutoarele sunt reglementate prin HG nr. 864 din 2016, iar, potrivit lui Mihai Găşpărel, numai în anul 2019, în judeţ au fost aprobate 3.166 de solicitări cu un total de 186.660 lei, „valoare pentru care s-au întocmit deconturi reprezentând contravaloarea serviciilor silvice”.

Mihai Găşpărel arată că, tot în această activitate de acordare a ajutoarelor, sunt incluse şi compensaţiile reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează, ca urmare a funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, care determină restricţii în recoltarea de masă lemnoasă, conform HG nr. 447 din 2017. În judeţul Suceava au fost depuse 21 solicitări, inclusiv documentaţiile aferente, dintre care 18 au fost avizate. Astfel, pentru suprafaţa de 367,12 ha, la beneficiari au ajuns sume compensatorii cu o valoare totală de 182.761 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: