Transformarea Spitalului Judeţean în unitate pentru tratarea Covid-19 nu este cea mai bună soluţie

În aceste momente grele trebuie să oferim protecţie cadrelor medicale şi pacienţilor, în aceeaşi măsură.

În situaţii de criză nu trebuie să luăm decizii pripite, care să agraveze şi mai mult starea actuală.

Transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava în unitate privind tratarea virusului Covid-19 nu este cea mai bună soluţie, având în vedere imposibilitatea de preluare şi tratare a pacienţilor cu alte patologii.

Spitalul Judeţean Suceava deserveşte o populaţie a judeţului de peste 600.000 de locuitori şi preia multe cazuri din judeţele limitrofe. Spitalul are o maternitate de nivel III care tratează cei mai gravi copii şi prematuri din regiunea nord-est a ţării.

Cel mai corect ar fi transformarea într-un spital de tip Covid a unei unităţi medicale mai mici, cum ar fi un spital municipal.

Spitalul Judeţean Suceava trebuie redeschis pentru ceilalți pacienţi şi să asigure urgenţele medicale din zonă. Este foarte riscant de transferat pacienţii în stare gravă din Suceava la alte spitale, deoarece Suceava a devenit unul dintre cele mai mari focare de Covid din ţară.

În ceea ce priveşte personalul medical, solicit autorităţilor administrative şi actualei guvernări să găsească de urgenţă o soluţie pentru cazarea în condiţii sigure, în afara programului de spital, şi nu trimiterea acestora în propriile familii, unde-şi pot infecta persoanele dragi.

Dr. MARICELA COBUZ

deputat PSD Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: