Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur:

Spitalul de la Vatra Dornei trebuie abordat ca urgenţă

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la Vatra Dornei, într-o conferinţă de presă, că este nevoie ca în această staţiune să fie construit un nou spital care să răspundă nevoilor acestei zone de munte, arătând că este riscant să trimiţi 110 km un pacient până la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

El a explicat că acest nou spital ar trebui să aibă între 11 şi 15 secţii şi că acum spitalul are şase secţii de specialitate.

„Nu au secţie de urologie, de bolnavi cronici, de recuperări. E staţiune turistică, iar Bazinul Dornelor înseamnă circa 50.000 de locuitori care au nevoie de acest spital” a spus Flutur.

El a arătat că în acest sens va face demersuri la Compania Naţională de Investiţii, pentru a se identifica fonduri.

Preşedintele Flutur a arătat că, acum, la Spitalul Vatra Dornei sunt în precontractare şi contractare proiecte pentru secţiile Maternitate şi Ambulatoriu.

„Nu sunt poveşti electorale” a precizat preşedintele.

El a mai spus că demersuri pentru Spitalul Vatra Dornei au mai fost, dar consideră că trebuie să pună umărul şi autoritatea locală.

„Eu, la Spitalul Judeţean, am făcut împreună cu echipa de acolo şi se vede ce s-a făcut. Socotesc că la capătul judeţului, cel mai îndepărtat oraş, Vatra Dornei, trebuie abordat ca urgenţă, pentru că e cam riscant pentru un bolnav să-l duci 110 km până la Suceava” a precizat Flutur.

Gheorghe Flutur a spus că este nevoie de un spital nou şi că este depusă documentaţia, dar că, după părerea lui, ar trebui să fie „mai curajos” acest proiect al spitalului.

El crede că proiectul trebuie să prevadă un spital mai mare, care să aibă inclusiv apartamente pentru tinerii medici.

„Viaţa îţi arată că trebuie să investeşti în aceste direcţii. Dacă nu plângi şi nu ceri Guvernului şi Uniunii Europene, nu-şi face nimeni milă să-ţi dea” a spus Flutur.

La rândul său, primarul de Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a declarat că, în parteneriat cu CJ Suceava, cu Guvernul şi Parlamentul, se vor face investiţiile necesare în municipiu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: