Judeţul Suceava deţine doar 0,9% din capitalul străin subscris la nivel naţional

> Până la 1 noiembrie 2019, în judeţ s-au înmatriculat 41 de firme, cu aport extern de 32.586 de euro, Suceava având 0,9% din totalul societăţilor cu participare străină din ţară

Judeţul Suceava se situează pe locuri modeste în topul înmatriculărilor de societăţi cu capital străin, dar şi în ceea ce priveşte mărimea acestora din urmă. Astfel, potrivit informaţiilor date publicităţii de Direcţia Judeţeană de Statistică, care au ca sursă Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în luna octombrie a anului 2019, în judeţ au fost înmatriculate 8 societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, reprezentând 1,7% din numărul firmelor cu capital social extern înregistrate pe total ţară. Valoarea aportului total în monedă naţională a fost, în luna la care facem referire, de 1.600 de lei, echivalentul a 367 de dolari, respectiv al 332,4 euro. În funcţie de numărul societăţilor înmatriculate în octombrie 2019, judeţul Suceava ocupa locul 12 în ţară, în ordine descrescătoare. Suceava se afla, de asemenea, pe poziţia a 17-a după mărimea capitalului social exprimat în valută. În conformitate cu Buletinul statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică, în intervalul 1 ianurie-31 octombrie 2019, în judeţul Suceava s-au înmatriculat 41 de firme cu capital social subscris străin, acesta din urmă însumând 154.800 de lei, adică echivalentul a 36.794,4 de dolari sau a 32.586,5 de euro. În intervalul menţionat, judeţul Suceava s-a remarcat cu 0,9% din numărul total al societăţilor comerciale înmatriculate la nivel naţional şi cu 0,2% din valoarea capitalului social subscris în toată ţara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: