De la Nistru pân’ la Tisa, Cezar Straton, cu „Basarabia şi Bucovina”

 În contextul aniversării a 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, peste 100 dintre membrii Asociaţiei Jurnaliştilor de Turism din România (AJTR) s-au reunit în Bucureşti, pentru gala premiilor anuale ale asociaţiei. Printre altele (inclusiv spre a conferi plus de greutate misiunii asociaţiei şi premiilor anuale), AJTR transmite că este una dintre cele mai vechi asociaţii profesionale din România (înfiinţată în 1958), cuprinzând în prezent aproape 200 de membri activi, din România, R. Moldova, Bulgaria, Serbia, Spania, Ucraina etc.: „Din AJTR fac parte cei care, prin arta cuvântului – indiferent de formula de exprimare – sprijină drumeţia, călătoriile, industria vacanţelor, cultura turistică, industria ospitalităţii în general. Sunt ziarişti care lucrează la radio, la televiziuni, în presa tipărită, în special la reviste de profil, bloggeri etc., scriitori de turism, editori, artişti fotografi care s-au ilustrat prin albume şi expoziţii, cadre din învăţământul universitar de specialitate, manageri în turism, fundaţii, hotelieri, restauratori etc. (…) Prin decernarea Premiilor AJTR s-a urmărit, din totdeauna, să se recompenseze, la modul simbolic, pe cei care, de-a lungul anului anterior, s-au remarcat în atât de generosul domeniu care este industria ospitalităţii”.

Notăm aici că, între premiile pe care săptămâna trecută le-a acordat AJTR, cel intitulat „De la Nistru pân’ la Tisa” a fost acordat scriitorului sucevean Cezar Straton, pentru lucrarea (în două volume, eseuri şi dicţionar) „Basarabia şi Bucovina”, de curând prezentată în „Crai nou” sub semnătura lui Ioan Ţicalo. Adăugăm că, printre cei mai cunoscuţi (în ţară şi peste tot) premiaţi ai evenimentului s-au numărat, printre alţii, Alecu Reniţă, Alis Voicu, Cristian Tabără şi Ivan Patzaichin. Iar, dintre (multe) firme premiate, pensiunea „Chez Marie” din Brateş-Tarcău (jud. Neamţ), pe care şi autorul acestor rânduri a cunoscut-o, nu demult, alături de alţi suceveni. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: