Au început lucrările la zona de agrement de pe malul râului Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că de luni au început lucrările la proiectul „Revitalizare spaţiu urban în municipiul Suceava”, care prevede realizarea unei zone de agrement pe malul râului Suceava, pe o suprafaţă de 15,5 ha, care va cuprinde spaţii de promenadă şi recreere.

„Vom face demersurile necesare la Apele Române prin Ministerul Mediului, pentru consolidarea malurilor în zona de intervenţie, acest lucru nefiind eligibil prin fondurile europene, fiind în patrimoniul Apelor Române” a spus Ion Lungu.

El a reamintit că în 16 decembrie 2019 a fost semnat contractul pentru acest proiect, valoarea fiind de 16.264.015,87 lei, iar termenul de realizare fiind de 22 luni de la semnarea contractului.

Contractul de execuţie a fost semnat cu asocierea formată din societăţile sucevene General Construct şi Art Peisaj, care au câştigat licitaţia.

„Sperăm să conturăm până în vara aceasta zona de agrement pentru suceveni!” a declarat Ion Lungu.

Potrivit primarului, noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafaţă de 15,5 ha şi pe o lungime de un kilometru şi va avea o parte pentru activităţi sportive şi o alta pentru plimbări şi divertisment. Reamintim că proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta „un fel de faleză”, cu granit, şi care vor avea o lăţime de 4 metri, alte alei principale, tot din granit, vor avea tot 4 metri lăţime, dintre care 2 metri pentru circulaţia pietonilor, iar 2 metri pentru biciclişti. Totodată, vor fi amenajate şi alei secundare, din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei şi badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar şi o platformă pentru evenimente, unde se vor putea organiza spectacole şi alte activităţi culturale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: