La USV şi Biblioteca Bucovinei,

Întâlnire cu scriitorul Nicolae Dabija

Mâine, 21 ianuarie a.c., la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava va avea loc o suită de manifestări literare după cum urmează: cu începere de la ora 9.30, la biblioteca USV se va desfăşura vernisajul „Cartea din Basarabia la USV”, corp E, Sala de lectură, urmat de „Manuscrise coşeriene şi Cartea rară despre Basarabia”, corp A şi de o întâlnire cu cititorii la sala de lectură „Mihail Iordache”, coordonator prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu.

În acelaşi mediu academic sucevean, de la ora 11, în sala de festivităţi „Dimitrie Leonida” (corp D, etaj II) va urma o întâlnire cu scriitorul basarabean Nicolae Dabija – un apropiat sucevenilor şi nu numai – care va conferenţia pe temele „Rezistenţa prin cultură” şi „Eugen Coşeriu, DHC al Universităţii «Ştefan cel Mare» Suceava”, moderatorul manifestării fiind conf. univ. dr. Mariana Boca.

De asemenea, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” invită publicul sucevean la o întâlnire cu scriitorul basarabean Nicolae Dabija.

Evenimentul va avea loc miercuri, 22 ianuarie, începând cu ora 11.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii.

Manifestarea se va desfăşura sub semnul celebrului vers al lui Nichita Stănescu: „Limba română este patria mea”. Moderatorul evenimentului va fi Alexandru Ovidiu Vintilă.

Organizatori sunt Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Societatea Scriitorilor Bucovineni şi Asociaţia cultural-ştiinţifică „Crai Nou”.

Nicolae Dabija este un cunoscut scriitor basarabean, membru de onoare al Academiei Române şi membru-corespondent al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, poet, eseist şi prozator, cu o activitate prodigioasă, autorul unui număr impresionant de cărţi, redactor-şef al săptămânalului „Literatura şi Arta”, editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, care a avut un rol important în lupta de renaştere naţională de la sfârşitul anilor 80. În perioada sa de glorie, revista depăşea tirajul de 260.000 de exemplare. (ADRIAN POPOVICI, N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: