Despre trasul cu urechea

Eşti un tânăr cadru didactic, într-o şcoală din Frumuşica, comuna Axintele, judeţul Ialomiţa, şi te afli într-un moment în care, la capătul răbdării, ridici tonul la elevi? Ghinion, dacă tocmai atunci doamna ministru se află pe hol, să se pună la curent cu realităţile învăţământului din România. Şi, dacă tot a venit însoţită de presă, că nu putea să se documenteze de una singură, în linişte, o să-ţi arate ce e aia pedagogie şi cu ce se mănâncă ea. Tu nu ai avut răbdare cu copiii, poftim, ia de aici, de la doamna ministru, lecţie deschisă, cu public!

Te doare urechea de care te-a „tras”, te doare sufletul, te doare reputaţia după muştruluiala publică? Ghinion, iară! Doamna ministru a avut o treabă şi nu se împiedică ea de o învăţătoare care nu-şi controlează tonul şi nervii. Totuşi, regretă, zice, că nu a fost atentă la prezenţa presei (oh, cum sună asta!) şi la expunerea copiilor, dar a făcut-o pentru că îi pasă de copii, desigur.

Şi, în continuarea demersului său, ce mai află doamna ministru? Că toaleta e în curte, că merg copiii prin frig, că au papuci de interior atunci când intră în clase. Ce face personalul didactic, întreabă doamna ministru, cum gestionează toate astea? Ce să facă, se descurcă. Mai ridică tonul, iacă.

Multe şcoli din mediul rural sunt lipsite de condiţii pentru desfăşurarea procesului educativ, la cine este soluţia? Nu era nevoie de descindere cu camere de filmat, nu e o noutate pentru nimeni că învăţământul este subfinanţat. Problemele de acolo, de la cele doua şcoli ialomiţene, sunt problemele multor şcoli din ţară, semnalate de nenumărate ori de mass-media, de federaţiile sindicale, de părinţi, de cadre didactice.

Cu aceeaşi pornire generată de grija pentru copii doamna ministru ar putea, între altele, de la înălţimea scaunului ei, să facă ceva pentru ca şcolile din România să nu mai fie subfinanţate.

Asta e mai greu decât să tragi cu urechea pe la uşi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: