21 de cazuri nou confirmate de rujeolă, cele mai multe din ţară

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a informat, vineri, că în perioada 13-17 ianuarie 2020 au fost raportate încă 92 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 11 judeţe, Suceava situându-se pe primul loc în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Sursa citată menţionează că din totalul cazurilor raportate în intervalul menţionat, 21 s-au înregistrat în judeţul Suceava, câte 15 cazuri în judeţele Sălaj şi Timiş, 13 cazuri de rujeolă în judeţul Satu Mare, 9 în judeţul Neamţ, 7 în judeţul Caraş Severin, 5 în judeţul Iaşi, câte 2 cazuri în judeţele Arad, Braşov şi Maramureş, iar un caz în judeţul Dâmboviţa.

CNSCBT precizează că toate cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni.

Reamintim că în perioada 23 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020 în judeţul Suceava au fost raportate 16 cazuri nou confirmate de rujeolă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola sau pojarul este o „boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această afecţiune are nevoie de spitalizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: