Pe parcursul anului 2019

Peste 430.000 de pasageri pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”

> Ei au fost de opt ori mai mulţi faţă de anul 2016 > Din martie, Tarom va include încă cinci frecvenţe pe săptămână pe lângă cele deja existente

În anul 2019 s-au procesat 430.123 de pasageri, după ce în anul 2018 Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava procesa 353.000 de pasageri, iar în 2016 puţin peste 50.000 de pasageri.

Ulterior includerii destinaţiei Memmingen şi suplimentării zborurilor către Londra – Luton, numărul pasagerilor procesaţi pe aeroportul sucevean a crescut cu 22% faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

În prezent, pe Aeroportul Suceava operează companiile Tarom şi Wizz Air.

Compania Tarom operează 13 zboruri pe săptămână spre Bucureşti, iar din luna martie a anului 2020 Tarom va include încă cinci frecvenţe pe săptămână pe lângă cele deja existente.

Compania Wizz Air operează zboruri zilnice spre Londra/Luton, cea mai solicitată rută de la Suceava, cu un grad de încărcare de peste 95%, acum cu nouă frecvenţe pe săptămână în perioada sărbătorilor de iarnă.

Milano/Bergamo, cu cinci frecvenţe pe săptămână în această perioadă, este următoarea destinaţie preferată de pasagerii din aria de captare a aeroportului sucevean, inclusiv de pasagerii ucraineni. De altfel, din totalul pasagerilor procesaţi pe toate cursele, 32.167 pasageri sunt de naţionalitate ucraineană.

Portofoliul destinaţiilor de la Suceava este completat de Memmingen/München Vest, trei frecvenţe/săptămână în perioada sărbătorilor, Roma-Ciampino şi Bologna, cu două frecvenţe/săptămână.

Gradul de încărcare la cursele operate de compania Tarom este de peste 80%, iar la cursele operate de compania Wizz Air este de peste 94%.

Programul preliminar al zborurilor companiei WIZZ AIR pentru sezonul de vară 2020 la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava include: nouă frecvenţe/săptămână – L, M, 2xMi, J, V, S, 2xD pentru Londra-Luton; cinci frecvenţe/săptămână – M, Mi, J, S, D pentru Milano-Bergamo; două frecvenţe/săptămână – L, V pentru Bologna; trei frecvenţe/săptămână – M, J, S pentru Roma-Ciampino, două frecvenţe/săptămână – L, V pentru Memmingen/München Vest.

Destinaţiile de vacanţă au fost foarte populare în sezonul estival 2019, turiştii care au ales ca punct de plecare Aeroportul “Ştefan cel Mare” din Suceava având la dispoziţie şapte zboruri pe săptămână, în fiecare zi de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică, spre litoralul Mării Mediterane, respectiv al Mării Roşii, către destinaţii ca Antalya, Bodrum, Hurghada sau Monastir.

Programul preliminar pentru sezonul estival 2020 include zboruri charter spre Turcia (Antalya, Bodrum), Egipt (Hurghada) şi Tunisia (Monastir). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: