Judeţul Suceava are 18,7% dintre salariaţii regiunii de dezvoltare nord-est

> Conform Direcţiei Judeţene de Statistică, la 1 noiembrie 2019 efectivul sucevean de salariaţi era de 113.559 persoane, în timp ce la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava erau în evidenţă 132.426 de contracte de muncă active

La 1 noiembrie 2019, efectivul de salariaţi din judeţul nostru a fost de 113.559 persoane, reliefează datele Direcţiei Judeţene de Statistică, potrivit cărora această valoare este mai mare cu 0,1% faţă numărul de salariaţi de la începutul lunii precedente şi, de asemenea, în creştere cu 3,3%, raportat la acelaşi reper din anul 2018.

Potrivit Buletinului statistic lunar, din totalul efectivului de salariaţi existent în judeţ, 65,7% erau concentraţi în sectorul terţiar al prestărilor de servicii, 31,2% în sectorul secundar al industrie şi construcţiilor, iar 3,1% în sectorul primar, respectiv în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură. Conform sursei citate, la debutul lui noiembrie 2019, efectivul de salariaţi din judeţ reprezenta 18,7% din efectivul de salariaţi ai regiunii de dezvoltare nord-est şi 2,1% din efectivul de salariaţi înregistrat la nivel naţional.

Efectivul de salariaţi din judeţul Suceava a fost estimat pe baza rezultatelor cercetării statistice lunare asupra câştigurilor salariale, completate cu informaţiile existente în Registrul statistic al întreprinderilor pentru întreprinderile cu 1-3 salariaţi şi au fost repartizate pe judeţe şi sectoare de activitate conform distribuţiei obţinute din cercetarea statistică anuală asupra costului forţei de muncă din anul 2018.

Pe de altă parte, conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, care se bazează pe interogarea Registrului general de evidenţă a salariaţilor, la 1 noiembrie 2019, în evidenţele respective, judeţul figura cu 132.426 de contracte individuale de muncă active.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: