Vaccinarea gratuită împotriva HPV a început în această lună

> Ministerul Sănătăţii a repartizat DSP Suceava o primă tranşă de 17 doze de vaccin

 Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a declarat că prima tranşă de vaccin împotriva virusului human papilloma (HPV), însumând 17 doze, a fost repartizată instituţiei.

Ea a explicat că numărul de doze de vaccin împotriva HPV corespunde solicitărilor făcute în anii 2017 şi 2018.

„Beneficiarele acestor doze sunt fetele pentru care a fost depusă solicitare de către părinţi/ reprezentanţi legali la medicul de familie în intervalul 2017-2018” a spus medicul Liliana Grădinariu.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, într-un comunicat de presă, publicat în data de 15 noiembrie 2019, că vaccinarea gratuită antiHPV începe în luna ianuarie a anului 2020, prima tranşă, însumând 20.000 de doze, fiind deja distribuită direcţiilor de sănătate publică din ţară.

În comunicatul respectiv se preciza că acordul-cadru încheiat de Ministerul Sănătăţii cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2.100.000, în funcţie de cerere şi derularea campaniei de vaccinare.

Conform sursei citate, vaccinarea gratuită antiHPV se realizează începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie, de această gratuitate urmând să beneficieze fete cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani pentru care s-a solicitat în anii 2017 şi 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă, dacă au solicitat.

Părinţii pot cere informaţii medicilor de familie cu privire la vaccinarea antiHPV. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: