Concert de Crăciun la Câmpulung Moldovenesc

E vremea colindelor. Cu toţii ne pregătim să întâmpinăm Sărbătorile de iarnă. Simţim, în orice stare ne-am afla, bucuria pe care ne-o aduc vestitorii Naşterii Domnului.

Şi Câmpulungul Moldovenesc a îmbrăcat haine de sărbătoare încă de al începutul lunii decembrie.

Colindătorii au început să vină, care de care mai bine pregătit, mai frumos îmbrăcat. Bisericile, instituţiile de cultură, locurile publice găzduiesc în aceste zile programele pregătite de sărbători, de corurile de adulţi, dar mai cu seamă de cele de copii, de la Biserica „Sf. Dumitru”, renumit de acum pentru programele sale, de cele ale bisericilor „Sf. Nicolae” şi „Naşterea Maicii Domnului”, care se afirmă din ce în ce mai mult prin calitatea repertoriului format nu numai din cântece religioase, ci şi patriotice sau laice. Cât despre vestitele formaţii ale asociaţiilor corale din Câmpulung Moldovenesc (Corala bărbătească „Bucovina” şi Corala mixtă „Academica”), acestea nu ne pot lipsi de bucuria de a-i asculta şi admira pentru frumuseţea programelor cu care ne-au obişnuit.

Concertul din acest an s-a desfăşurat la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, primitoare ca şi în alţi ani, pentru iubitorii colindelor din întregul oraş.

Într-un cadru feeric, completat şi de lumânările aprinse cu care şi-au făcut intrarea coristele îmbrăcate cu frumoase cămăşi naţionale, concertul a debutat cu un program de colinde vechi, pregătit de seniorii Asociaţiei corale bărbăteşti „Bucovina”, Corala sărbătorind nu demult 40 de ani de existenţă, şi a continuat – am spune – cu un concert de vis, oferit de Corala „Academica”, conţinând atât cântece de Crăciun din repertoriul naţional (de Ioan Borgovan, Sabin Drăgoi, Alexandru Cucu, Nicolaie Ursu, Dani Constantin, Constantin Rapa ş.a.) cât şi din repertoriul internaţional, piese muzicale interpretate la un alt nivel şi care au creat adevărate momente de înălţare sufletească pentru numeroşii spectatori. Prezentat cu deosebită sensibilitate de corista Irina Maria Niga şi dirijat de inegalabilul prof. Emil Forfotă, care a dus faima acestor coruri şi peste hotare, întregul program a fost urmărit cu emoţie şi sfinţenie.

Gazda, părintele paroh Petru Crăciun, i-a răsplătit pe artişti cu cuvinte calde de mulţumire şi colăcei, după datina străbună. Aceleaşi aprecieri şi daruri le-a primit şi grupul de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din localitate, format din solistele Ana Maria Hoja, Denisa Anichitei, Iasmina Buznea, acompaniament de chitară – Matei Mihalache, care a dovedit din nou, cum spunea părintele Crăciun, că „armata e creştină”.

Şi la Câmpulung a venit Crăciunul. Să ne bucurăm!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: